DUTB vladi predlaga prenos nepremičnin Ladjedelnice Izola na državo

61
DUTB je kompleks Ladjedelnica Izola, ki v naravi predstavlja komunalno opremljena zemljišča, na katerih so starejši ladjedelniški in industrijski objekti, primerni za rušenje, nazadnje prodajala po izklicni ceni devet milijonov evrov.

Upravni odbor DUTB je na četrtkovi seji sprejel sklep, s katerim vladi predlaga prenos nepremičnin Ladjedelnice Izola na državo. Na območju nekdanje ladjedelnice bi uredili prostore za potrebe vojske, policije, uprav za pomorstvo ter za zaščito in reševanje, agencije za okolje in inšpektorata, so danes sporočili iz DUTB.

“Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) na podlagi pobude ministrstva za obrambo ocenjuje, da gre za nepremičnino na izjemni lokaciji, ki bi lahko zadovoljila potrebe navedenih državnih organov,” so pojasnili v DUTB.

Kot so dodali, so zato ustavili prodajni postopek za nekaj več kot 42.000 kvadratnih metrov stavbnih zemljišč nekdanje ladjedelnice. “Tako bo območje nekdanje Ladjedelnice Izola ostalo v državni lasti, lokalni skupnosti pa se bodo s tem zagotovila tudi nova delovna mesta,” so poudarili.

DUTB je kompleks Ladjedelnica Izola, ki v naravi predstavlja komunalno opremljena zemljišča, na katerih so starejši ladjedelniški in industrijski objekti, primerni za rušenje, nazadnje prodajala po izklicni ceni devet milijonov evrov. Za elektronsko dražbo za kompleks po izklicni ceni 6,61 milijona evrov, ki je bila napovedana v začetku lanskega leta, ni bilo prijav.

To območje se je v medijih omenjalo kot možnost, kaj bi lahko na Obali pristalo v tujih rokah. Ob njem se je med drugim ugibalo o lastniški usodi družbe Istrabenz Turizem, ki upravlja portoroške hotele Lifeclass, in Thermane Laško, ki sta v rokah DUTB.

Prejšnji članekLjubljana med najbolj zelenimi prestolnicami, a na repu po dostopu do zelenih površin
Naslednji članekS pomočjo portala za licitacijo nepremičnin eBORZA do 260 % višje dosežene cene hiške

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.