V ustanavljanju konzorcij za nakup kompleksa Tobačna

34

Nepremičninska agencija ABC NEPREMIČNINE bo v prihodnjih tednih s svojim strokovnim znanjem in pozitivnim pristopom, aktivno pristopila k možnosti ustanovitve konzorcija domačih gradbenih podjetij in drugih zainteresiranih vlagateljev za nakup kompleksa Tobačna mesto.

Stečajni upravitelj Grega Erman je razpisal javno zbiranje ponudb za nakup kompleksa Tobačna, kjer bo možno poleg poslovnih prostorov zgraditi tudi 655 stanovanj. Rok za oddajo zavezujočih ponudb je 17.3.2017.

Lokacija Tobačna je po mnenju direktorja Andreja Kuplenk prvovrstna, saj na izjemni lokaciji, praktično v centru mesta, a hkrati v bližini parka Tivoli omogoča zelo visoki faktor stanovanjske pozidljivosti in lepo umestitev stanovanjsko-poslovno-hotelsko-trgovskega programa, ki bo kot celota nudil večjo kakovost mestnega bivanja.

“Tobačna mesto” je po mnenju Kuplenka tudi zelo pomebna za samo mesto Ljubljana, saj zaradi izjemnih logističnih povezav omogoča umestitev različnih kulturno izobraževalnih programov, ki jih mesto še nima, ali pa so lokacijsko neustrezna.

Podjetje ABC NEPREMIČNINE kot iniciator ustanovitve konzorcija za nakup Tobačne, želi s tem dejanjem tudi  spodbuditi druga slovenska podjetja k podobnemu povezovanju. S takšnim povezovanjem se namreč lahko zagotovijo ustrezni finančni viri pri večjih naložbah, posledično pa partnersko podjetje z vstopom v konzorcij pridobi konkurenčno prednost pri pridobitvi izvajalskih del oziroma dobavi opreme in drugih materialov.

Boštjan Blatnik, iz ABC NEPREMIČNINE,  kot vodja projekta, zelo dobro pozna celoten potencial projekta Tobačne, saj je v preteklosti že sodeloval pri zasnovi projekta Tobačna mesto. Blatnik je mnenja, da je pričakovati, da se bo lahko prodajna cena stanovanj gibala med 2.400 – 2.900 EUR/m2, saj gre pri predmetnih nepremičninah za izjemno lokacijo, ki je s premišljenim projektnim konceptom primerno uravnotežena, že sama možnost postopne gradnje pa vlagateljem omogoča prilagoditi tempo gradnje razvoju in utripu Mesta Ljubljane.

ABC NEPREMIČNINE imajo kot “idejni oče” ustanovitve konzorcija primarni interes po pripravi ustrezne uravnotežene konzorcijske pogodbe, pripravi strategije trženja ter končni prodaji stanovanj in poslovnih prostorov v Tobačna mesto. Konzorciju za nakup celotnega kompleksa Tobačna mesto se lahko pridružijo vsa zainteresirana podjetja, ki v projektu Tobačna mesto vidijo svojo priložnost zaključuje Kuplenk.

 

 

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekKitajska bo prepovedala investicije državnih podjetij v tujini
Naslednji članekAha Secaplast v tretjo prodajo premoženja

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.