Mol napovedala ugovor na vpis zaznambe na zemljišče ob URI Soča.

27

Mestna občina Ljubljana (Mol) je danes prejela obvestilo Okrajnega sodišča v Ljubljani o vpisu zaznambe na zemljišče ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. Zoper sklep bodo v osemdnevnem zakonskem roku vložili ugovor. Prihodnji teden bodo tudi objavili novo javno dražbo, ki jo bodo izvedeli januarja.

Kot so na Molu pojasnili za ponovne javne dražbe namreč zakonsko ne morejo izvesti pred potekom zakonitega roka za ugovor, lahko pa v tem času dražbo javno objavijo. Podatki o predmetu prodaje, ceni in ostalih pogojih bodo razvidni iz javne objave prihodnji teden.

Predlog za določitev pripadajočega zemljišča pa občini še ni bil vročen. Do tega se bodo zato lahko opredelili šele po vročitvi in v postavljenem roku tudi podali odgovor, so napovedali na občini.

Državno odvetništvo je namreč na pobudo ministrstva za zdravje poleg predloga za vpis zaznambe na nepremičnino vložilo še predlog za ugotovitev pripadajočega zemljišča h glavni bolnišnični stavbi. Prepričani so, da glede na veljavne zakonske določbe zemljišči pripadata URI Soča.

Temu pa nasprotujejo na ljubljanski občini, ki želi prodati funkcionalna zemljišča na dražbi. Ministrstvo se namreč ni strinjalo z menjavo zemljišča za stavbo v Ulici stare pravde na Poljanah, v kateri danes izvajajo dializo in deluje Center za avtizem.

A za dražbo, ki je bila napovedana za ta teden, noben kupec ni vplačal varščine. Izklicna cena za kvadratni meter je sicer bila 500 evrov. Zemljišče je občina želela ponovno dati na dražbo prihodnji teden, a so postopek upočasnile poteze državnega odvetništva.

Prejšnji članekNerešenih ostaja še 134 najtežjih denacionalizacijskih zahtevkov
Naslednji članekDržava v reševanje stanovanjske problematike s poroštvenim zakonom

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.