Milan Mandarić načrtuje dokončati Dalmatinko do konca poletja 2019

2
V stavbi s tremi kletmi, pritličjem, šestimi nadstropji in mansardo bo 14 nadstandardnih stanovanj, 11 poslovnih prostorov in 85 parkirnih prostorov.

Novi lastnik nedokončanega stanovanjsko-poslovnega objekta na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, sprva poimenovanega Dalmatinka, Milan Mandarić načrtuje, da bo gradnjo objekta nadaljeval pred koncem letošnjega poletja, 14 stanovanj pa naj bi bilo kupcem na voljo pred koncem poletja prihodnje leto.

“Trenutno smo v fazi pogajanj s potencialnimi izvajalci. Želja je, da se gradnja začne v najkrajšem možnem času. Vsekakor pa pred koncem poletja,” je povedal Mandarić, potem ko je v sredo sodišče ugotovilo, da lahko njegova družba Domus Aurea – Zlata hiša vpiše lastninsko pravico nad nepremičninami.

Potrdil je, da se bo gradnja nadaljevala po obstoječem gradbenem dovoljenju. “Vse predvidene spremembe se nanašajo na zahtevan najvišji bivalni standard objekta in na gradbeno dovoljenje nimajo vpliva,” je pojasnil.

S prodajo stanovanj še niso začeli, ker želijo najprej nadaljevati gradnjo. Je pa interes že sedaj velik, je povedal Mandarić. Po kakšnih cenah bi lahko prodajali nadstandardna stanovanja, še ni mogel povedati: “Cena bo primerna standardu, ki ga želimo doseči.”

Pričakuje, da bo objekt zaključen in predan uporabnikom konec poletja 2019.

V stavbi s tremi kletmi, pritličjem, šestimi nadstropji in mansardo, bo 14 nadstandardnih stanovanj, 11 poslovnih prostorov in 85 parkirnih prostorov. Doslej so bile zgrajene kletne etaže, pritličje ter prvo in del drugega nadstropja.

Mandarić je imel v stečaju družbe Hiša 8, iz katerega je kupil objekt, na tem premoženju ločitveno pravico na prvem mestu. Terjatve je prek svojega podjetja MM Investicije kupil od družbe TCK.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.