V tovarni nogavic bo ugasnila celotna proizvodnja

90
Stečajni upravitelj sicer nadaljuje s prodajo premoženja družbe. V četrtek je že tretjič skušal prodati Tovarno nogavic Polzela, a ni bilo nobenega dražitelja.

V Tovarni nogavic Polzela, ki je v stečaju od decembra 2016, bo julija ugasnila celotna proizvodnja. Tovarno bodo zaprli, ker po zakonu podjetje v stečaju lahko obratuje največ leto dni.

Julija bodo tako z delom prenehali v pletilnici, šivalnici in pakirnici, medtem ko bodo maloprodajne trgovine ostale odprte do odprodaje zalog nogavic.

V Polzeli, kjer so proizvodnjo po uvedbi stečaja znova vzpostavili februarja lani, je po Hohnjčevih pojasnilih zaposlenih 85 delavcev, od tega jih bo 20 do 25 obdržal še naprej za potrebe maloprodaje in skladišča, ostali pa bodo pristali na zavodu za zaposlovanje.

Stečajni upravitelj sicer nadaljuje s prodajo premoženja družbe. V četrtek je že tretjič skušal prodati Tovarno nogavic Polzela, a ni bilo nobenega dražitelja. Hohnjec bo zdaj preveril interes morebitnih kupcev in se potem odločil glede nove prodajne ponudbe. Vse bolj pa se nagiba k posamični prodaji nepremičnin, premičnin, blagovne znamke in zalog.

Hohjnec je izklicno ceno za poslovno celoto Polzele na prvem zbiranju ponudb postavil pri 2,8 milijona evrov, pri drugem pa pri 2,4 milijona evrov. Na tokratnem, tretjem, poskusu je bila izhodiščna cena postavljena pri 2,46 milijona evrov.

Hohnjec je med stečajem priznal za 8,2 milijona terjatev, od tega za 3,1 milijona evrov prednostnih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.