V Mariboru postavili dva zunanja fitnesa

55
Fitnes v naravi postaja vsako leto bolj priljubljen in to podpirajo tudi v Mariboru.

Maribor je ta mesec dobil dva sklopa zunanjih fitnes naprav, ki so jih postavili v Magdalenskem parku in Športnem parku Železničar. Kot so ob tem sporočili iz Mestne občine Maribor, bodo vse naprave občanom na voljo za brezplačno vadbo, za vse naprave skupaj z montažo pa so iz proračuna odšteli okoli 16.000 evrov.

Sklop desetih fitnes naprav v Magdalenskem parku je v vrednosti slabih 8000 evrov mestu doniralo podjetje Actal iz Medvod, mestna občina pa je za njihovo postavitev zagotovila dobrih 1800 evrov lastnega denarja.

Za zunanje fitnes naprave v Športnem parku Železničar je mariborska občina odštela 12.000 evrov, ob tem pa so 2200 evrov porabili še za njihovo postavitev. Denar so zagotovili v okviru proračunske postavke izgradnje urbanih športno rekreativnih površin.

Kot so o tem pojasnili na mestni občini, so vse naprave ekološke, ne potrebujejo energije, zaščitene so pred korozijo in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. S tem je desni del Drave dobil sodobne fitnes naprave na prostem, saj se je v zadnjem času precej povečalo povpraševanje meščanov po ulični vadbi, so še dodali na mariborski občini.

Vir. STA

LJUBLJANA NEPREMIČNINE

Prejšnji članekZa Dravsko kolesarsko pot nadaljnje aktivnosti
Naslednji članekDosje nominacije za vpis Plečnikovih del na Unescov seznam