Slovenija ostaja v vrhu EU po rasti cen stanovanjskih nepremičnin

7
Med članicami je Eurostat največjo rast na letni ravni v zadnjem lanskem četrtletju zabeležil v Sloveniji.

Stanovanjske nepremičnine so se tako v območju z evrom kot celotni EU v zadnjem lanskem četrtletju na letni ravni podražile za 4,2 odstotka. Slovenija je po objavljenih podatkih evropskega statističnega urada Eurostat ostaja na vrhu rasti cen, saj so nepremičnine na letni ravni podražile za 18,2 odstotka, na četrtletni ravni pa za 6,5 odstotka.

V primerjavi z lanskim tretjim četrtletjem so cene nepremičnin v zadnjem trimesečju v območju z evrom zrasle za 0,7 odstotka, v EU pa za 0,6 odstotka.

Med članicami je Eurostat največjo rast na letni ravni v zadnjem lanskem četrtletju zabeležil v Sloveniji (+18,2 odstotka), Latviji (+11,8 odstotka) in na Češkem (+9,9 odstotka). Padec so medtem zabeležili v Italiji (-0,6 odstotka).

Na četrtletni ravni je bila rast prav tako največja v Sloveniji (+6,5 odstotka), v Latviji (+4,3 odstotka) in na Malti (+3,8 odstotka), padce pa so zabeležili na Danskem (-1,7 odstotka), v Belgiji (-0,5 odstotka), Veliki Britaniji (-0,4 odstotka), na Švedskem, v Italiji in Franciji (po -0,2 odstotka).

Prejšnji članekObčine usklajujejo svoje meje z mejami zemljiških parcel
Naslednji članekLetos ponudba 127 luksuznih stanovanj v središču centra Ljubljane

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.