Prodana Vila Široko

301

Premogovnik Velenje je na podlagi javnega zbiranja ponudb z naslova dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja v petek podpisal pogodbo o prodaji kompleksa Vila Široko v Šoštanju z zemljišči. Kupnina za objekt velikosti 4286 kvadratnih metrov znaša 541.000 evrov brez davka, so sporočili iz premogovnika.

Prodaja je potekala skladno s predpisanimi postopki dezinvestiranja, za odprodajo so bila pridobljena tudi vsa potrebna soglasja.

V zadnjih dveh letih so bili odprodani hotela Barbara in Oleander, Center starejših Zimzelen, poslovni prostor v Šmartnem ob Paki, 22 stanovanj in poslovni prostor v Velenju. Izvajanje dejavnosti, ki je potekala v okviru družbe Gost, je prevzel zunanji izvajalec. Odprodan je bil delež družbe Erico, v zaključni fazi pa je tudi odprodaja deležev v družbah Karbon in Golte.

Skladno z načrtom finančnega in poslovnega prestrukturiranja, ki je bil sprejet decembra 2014 in so ga potrdili nadzorni svet Premogovnika Velenje, vodstvo Holdinga Slovenske elektrarne in Slovenskega državnega holdinga, se družba osredotoča na osnovno dejavnost proizvodnjo premoga, vse drugo poslovno nepotrebno premoženje je predvideno za odprodajo oz. dezinvestiranje.

Izvzete so samo tiste družbe v skupini Premogovnik Velenje, ki so neposredno vezane na proces pridobivanja premoga. Trenutno tečejo aktivnosti za odprodajo poslovnih deležev v družbah, v katerih ima Premogovnik Velenje svoje deleže, v proces prestrukturiranja pa so vključene še druge poslovno nepotrebne nepremičnine.

Vir: STA

Prejšnji članekPrvi stanovanjski apartmaji St. Regis bodo v Beogradu
Naslednji članekPrihodnost Gaviolija v Izoli še nejasna

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.