Občina Zagorje ob Savi bo prodalo več zemljišč in objektov

162

Občina Zagorje ob Savi načrtuje prodajo več zemljišč in objektov na javni dražbi, ki bo potekala 18. maja. Med nepremičninami, ki bodo naprodaj, so zemljišča primerna za gradnjo stanovanj in poslovne prostore.

V krajevni skupnosti Rudnik-Toplice bo na dražbi naprodaj dve zemljišči primerni za individualno stanovanjsko gradnjo. Prvo zemljišče je veliko 445 kvadratnih metrov, drugo pa 78 kvadratnih metrov. Zemljišči se prodajata kot celota po izklicni ceni 24.500 evrov.

Poleg tega bo na dražbi tudi zemljišče velikosti 300 kvadratnih metrov, ki je primerno za gradnjo poslovnega objekta. Izklicna cena za to zemljišče je določena na 14.000 evrov. Na dražbi bo prav tako naprodaj zemljišče velikosti 353 kvadratnih metrov, ki se prodaja po izklicni ceni 16.500 evrov.

Občina prodaja tudi poslovni prostor v pritličju stanovanjsko-poslovne stavbe v kraju Podvine, ki meri okoli 121 kvadratnih metrov. Izklicna cena za ta prostor znaša 25.000 evrov.

Na dražbi bo naprodaj tudi stavba na Cesti Borisa Kidriča 16. Nepremičnina meri 233 kvadratnih metrov, pripadajoče zemljišče pa je veliko 109 kvadratnih metrov. Stavba in zemljišče se prodajata kot celota po izklicni ceni 20.200 evrov. Ta nepremičnina, ki je bila zgrajena leta 1870, je namenjena za poslovni objekt v pritlični etaži, medtem ko je stanovanje v mansardi trenutno neizkoriščeno.

S prodajo teh nepremičnin občina Zagorje ob Savi želi spodbuditi razvoj stanovanjske in poslovne gradnje v regiji.

Prejšnji članekAnketa Stanovanjskega sklada je pokazala, da občine potrebujejo več kot 15.000 stanovanj
Naslednji članekMinister Simon Maljevac s celjskim županom o stanovanjski politiki