Home AKTUALNO DRAŽBE - RAZPISI Nepremičnine Meblo Holding kmalu naprodaj

Nepremičnine Meblo Holding kmalu naprodaj

0
Nepremičnine Meblo Holding kmalu naprodaj
Stečaj Mebla Holding, lastnika infrastrukture in dela nepremičnin na območju industrijske cone Kromberk, kjer se je nekdaj raztezala družba Meblo, je stekel septembra lani.

Čez mesec ali dva bi lahko stekla prodaja premoženja podjetja Meblo Holding v stečaju. “Nepremičnine bomo poskusili prodati kot celoto ali v največ dveh delih,” je  povedala stečajna upraviteljica Vida Gaberc, ki pa je priznala, da bo premoženje v industrijski coni Kromberk težko prodati.

Po besedah Gaberčeve je infrastruktura tam v zelo slabem stanju. “Ta infrastruktura je vseskozi zahtevala dodatne stroške vzdrževanja, ki pa so predstavljali le neko gašenje, saj sredstev za celovito sanacijo ni bilo in jih tudi v okviru stečaja ni,” je povedla. Kot je dodala, tamkajšnji uporabniki, lastniki in najemniki sicer nekaj prispevajo, a je denarja dovolj le za krpanje manjših lukenj na cestah in za to, da obrtna cona lahko sploh še obratuje.

Nekaj interesa za nakup teh nepremičnin je pokazala Mestna občina Nova Gorica. “Na tem območju bi radi uredili razmere in možnosti za dograditev poslovne cone Meblo zahod. Imamo intenzivne pogovore s stečajno upraviteljico, vendar trenutno ne morem dati nobene izjave o tem, saj se bomo dogovorili o nadaljnjem postopku,” je povedal novogoriški podžupan Sašo Kogovšek.

Na območju nekdanjega Mebla Holding je okoli 120 manjših nepremičnin, ki jih pretežno zasedajo najemniki. Nepremičnine podjetja so tudi v Kromberku, Novi Gorici, Mirnu in na Trnovem, njihova skupna likvidacijska vrednost je ocenjena na 4,33 milijona evrov. Poslovni prostori in zemljišča so v Novi Gorici in Mirnu, prek sodnega postopka bodo poskušali priti do dveh nepremičnin v Zagrebu.

Stečaj Mebla Holding, lastnika infrastrukture in dela nepremičnin na območju industrijske cone Kromberk, kjer se je nekdaj raztezala družba Meblo, je stekel septembra lani. Stečaj je kot upnik predlagala DUTB, sodišče ga je potrdilo po zavrnitvi predloga za potrditev poenostavljene prisilne poravnave, ki ga je predlagalo takratno vodstvo Mebla Holding.

V stečaju je terjatve prijavilo 26 upnikov, največji je Meblo Jogi v stečaju. Vseh prijavljenih terjatev je bilo skupaj za nekaj več kot 8,74 milijona evrov, priznanih jih je za 8,26 milijona evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti