Nepremičnine Celje v oddajo 110 neprofitnih stanovanj

39
Razpis, ki je odprt do 26. aprila, določa pogoje za sodelovanje in kriterije ter merila za ocenjevanje stanovanjskih in socialnih razmer.

Družba Nepremičnine Celje, ki je v lasti celjske občine, je v četrtek objavila javni razpis za dodelitev 110 neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2019-2021. Poleg upravičencev iz naslova socialnih in stanovanjskih razmer, bo del stanovanj namenjen tudi invalidnim osebam, med njimi tudi osebam z okvarami sluha in vida.

Poleg omenjenih ciljnih skupin, bo družba v prihodnjih letih zagotavljala tudi stanovanja za mlade in mlade družine, oskrbovana in službena stanovanja ter s tem zasledovala svoj primarni cilj po zagotavljanju stanovanj različnim ciljnim skupinam v celjski občini, so sporočili iz družbe.

Od razpisanega števila stanovanj bo 80 stanovanj namenjenih za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere po pravilniku o dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe, 20 stanovanj bo namenjenih za oddajo v najem prosilcem, ki presegajo mejo dohodka, določeno v omenjenem pravilniku, sedem bo arhitekturno prilagojenih stanovanj za potrebe invalidov, ki so trajno vezani na uporabo invalidskega vozička, in tri stanovanja s prilagojenimi inštalacijami za osebe z okvaro sluha in vida. V ta namen bodo oblikovane tudi ločene prednostne liste upravičencev.

Razpis, ki je odprt do 26. aprila, določa pogoje za sodelovanje in kriterije ter merila za ocenjevanje stanovanjskih in socialnih razmer.

Kot je povedala vodja službe za stanovanjske zadeve in premoženje v družbi Nepremičnine Celje Darja Pavlina, za uvrstitev na prednostno listo pri dodelitvi stanovanj morajo prosilci izpolnjevati splošne pogoje, kot jih določa razpis. Uvrstitev na prednostno listo pa določajo tudi stanovanjske in socialne razmere prosilca ter prednostne kategorije, kot so: izobrazba, dolžina delovne dobe, stalnost bivanja v celjski občini in uvrstitve na prejšnjih prednostnih listah.

Prejšnji članekCene stanovanjskih nepremičnin lani višje za 18 odstotkov
Naslednji članekProtesti proti visokim najemninam v Nemčiji

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.