Mercator pri gradnji logističnega centra že pridobiva dovoljenja

70

Mercator je pri projektu gradnje logistično-distribucijskega centra v Ljubljani v fazi pridobivanja dokumentacije in dovoljenj. Od tega je odvisna časovnica projekta, katerega vrednost je ocenjena na okoli 100 milijonov evrov, so povedali v družbi.

 Mercator načrtuje izgradnjo centra v ljubljanskem BTC, ki pomeni uresničitev enega najpomembnejših strateških razvojnih projektov te družbe. Namen izgradnje centra je centralizacija skladiščne dejavnosti, optimizacija stroškov poslovanja in modernizacija poslovanja.

Gradnja naj bi bila zaključena predvidoma do konca prihodnjega leta, a je časovnica odvisna od poteka pridobivanja vseh potrebnih dokumentov in dovoljenj. V center bo družba lahko preselila celotno administracijo iz stolpnice na Dunajski cesti in sedanji distribucijski center na Slovenčevi cesti v Ljubljani.

Sredstva za gradnjo namerava družba pridobiti iz monetizacije nepremičnin, s čimer naj bi zbrala 350 milijonov evrov in del namenila tudi za poplačilo dela obveznosti do bank. Projekt monetizacije je stekel konec lanskega leta, vanj pa je med drugim vključenih 17 Mercatorjevih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini.

Prvo pogodbo za center v Beogradu so podpisali tik pred koncem lanskega leta. Takrat je Mercator s podjetjem Retail Center iz Beograda podpisal pogodbo o prodaji centra in pogodbo o dolgoročnem najemu dela trgovskega centra. Kupoprodajna cena je znašala 46 milijonov evrov brez DDV.

Projekt sicer zajema prodajo različnih nepremičnin in prodajo trgovskih centrov. V slednjih bodo ohranili svojo dejavnost, saj projekt predvideva prodajo centrov in hkraten dolgoročni najem trgovskega dela. Povabilo k nakupu so poslali širokemu naboru predvsem tujih potencialnih vlagateljev v nepremičnine.

Vir.STA

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.