Mariborsko letališče lahko do leta 2021 postane največje v Sloveniji

209
Novi lastniki letališča Edvarda Rusjan Maribor načrtujejo za 139 milijonov naložb.

Kitajsko-nizozemski lastniki družbe Aerodrom Maribor so se zavezali, da bodo na letališču Edvarda Rusjana v prihodnjih štirih letih pripeljali 1,54 milijona potnikov. S tem bi mariborsko letališče prehitelo ljubljanskega Jožeta Pučnika, ki danes pripelje1,4 milijonov potnikov letno.

Poleg optimističnih načrtov na področju potniškega prometa,  napovedujejo tudi rekorden prevoz tovornega prometa, ki naj bi z 82.000 tonami bil za 4,5-krat večji od brniškega. V cilju doseči zastavljena cilja, bodo vložili 139 milijonov EUR.

Pričakovati je, da bodo cene nepremičnin v bližini letališča Edvarda Rusjana Maribor kmalu pričele naraščati, s prihodom nizko cenovnih prevoznikov pa je pričakovati tudi izgradnjo velikega trgovskega centra in spremljajočih dejavnosti.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor je drugo največje letališče v Sloveniji, ki so ga odprli maja 1976. Nahaja se v občini Hoče-Slivnica, 10 kilometrov južno od Maribora. V letu 2008 so letališče poimenovali po Edvardu Rusjanu, pionirju slovenskega letenja.

Letališču Edvarda Rusjana v Mariboru bo na pomoč priskočila tudi država z državnimi vlaganji.

 

Prejšnji članekPodjetje ABC nepremičnine prejelo zlato AAA boniteto odličnosti
Naslednji članekPričetek zbiranja ponudb za najem nepremičnin Polzele

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.