Izolski občinski svet potrdil novelacijo obnove ribiškega pristanišča

31
.

Izolski občinski svetniki so se v četrtek seznanili s potekom projekta obnove ribiškega pristanišča in soglasno potrdili novelacijo investicijskega programa druge faze obnove. Investicija bo stroškovno večja zaradi spremenjene tehnologije temeljenja obalnega zidu, nakupa dodatne opreme za ribiče, usklajevanja cen s trgom in težav z dobavo surovin.

Novelacija programa investicijo ocenjuje na 3,8 milijona evrov. S potrditvijo sofinanciranja si Občina Izola prizadeva pridobiti 2,2 milijona evrov nepovratnih sredstev namesto v osnovnem investicijskem programu predvidenih 400.000 evrov, so danes po četrtkovi seji sporočili z občine.

“Z izvedbo te investicije bo zaključena celovita prenova ribiškega pristanišča in deloma še nedokončane promenade, kar pomeni doprinos za več desetletij,” so povzeli besede župana Danila Markočiča.

Svetniki so poleg tega v drugi obravnavi sprejeli predlog odloka o ustanovitvi Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Istre. Javni zavod bo deloval pod okriljem izolske in koprske občine. Občine so si dolga leta prizadevale ustanoviti svetovalni center, saj so potrebe na področju svetovalne, diagnostične in terapevtske dejavnosti vse večje, so poudarili na občini.

Občinski svet je sprejel tudi dopolnitev odloka o ustanovitvi Javnega zavoda za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola, ki predvideva podaljšanje delovanja zavoda do leta 2027.

Svetniki so obenem potrdili nakup nepremičnin za potrebe izgradnje komunalne infrastrukture in ceste na Šaredu, katerih skupna vrednost znaša dobrih 51.000 evrov. Prav tako so potrdili prodajo solastniškega deleža nepremičnin v Kortah. V naravi gre za stanovanjsko stavbo z dvoriščem v vaškem jedru. Objekt je potreben celovite prenove.

Z rebalansom proračuna pa so svetniki zagotovili sredstva za financiranje programa počitniškega varstva osnovnošolcev v višini 15.000 evrov, ki ga bo izvajala OŠ Vojke Šmuc Izola, ter sredstva za izgradnjo turistične tržnice v Jagodju v višini slabih 80.000 evrov. Projekt bo z dobrimi 55.000 evri sofinanciral Evropski sklad za kmetijski razvoj.

Prejšnji članekIzolska občina na dražbi nepremičnin na Šaredu iztržila 1,2 milijona evrov
Naslednji članekV veljavo vstopil novi gradbeni zakon in zakon o urejanju prostora

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.