Home STROKOVNA MNENJA POSREDOVANJE Oglaševana cena nepremičnine mora vključevati DDV

Oglaševana cena nepremičnine mora vključevati DDV

0
Oglaševana cena nepremičnine mora vključevati DDV
koncna cena nepremicnine mora vsebovati DDV

Vprašanje: Ali mora biti pri oglaševanju nepremičnin navedena končna cena, ki že vsebuje DDV ali zadostuje, da se navede prodajna cena nepremičnine brez DDV in se “nekje spodaj” pripiše ali označi, da cena nepremičnine ne vsebuje DDV?

26. člen Zakona o varstvu potrošnikov določa, da mora podjetje  za blago oziroma storitve, ki jih ponuja, vidno označiti ceno, ki vključuje davek na dodano vrednost v primeru, da je podjetje zavezanec za davek na dodano vrednost.

Predlagam, da podjetje oziroma nepremičninska agencija v primeru prodaje nepremičnine, ki je obdavčena z DDV v navedenem primeru vedno končni oglaševani ceni prišteje DDV, pri ceni pa naj kot opombo pripiše, da cena že upošteva DDV.

Čeprav je v večini primerih, ko se prodaja poslovna nepremičnina kupec pravna oseba, ki si DDV lahko ustrezno poračuna, pa je lahko kupec tudi fizična oseba, zato je potrebno upoštevati določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Pri oglaševanju nepremičnin pa je seveda potrebno upoštevati tudi določila Zakona o nepremičninskem posredovanju, ki predpisuje obvezne sestavine nepremičninskega oglasa.

Odgovor pripravil: Andrej Kuplenk

Andrej Kuplenk
Andrej Kuplenk

 

Save

Save

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti