Objavljen poziv umetnikom k prijavi na mednarodno rezidenco

43
Cilj projekta je oblikovati rastočo mrežo obstoječih in novih mednarodnih umetniških rezidenc za uveljavljene in vzhajajoče umetnike ter umetnice.

Kino Šiška, ki je vodilni partner mednarodnega projekta Hydra Pace, je objavil javni razpis oz. poziv k udeležbi na dvomesečni rezidenci v treh mestih: Ljubljani, palestinski Ramali in slovaškem mestu Košice. Predvidenih je šest sočasnih rezidenc, na katere se lahko do 31. januarja prijavijo umetniki iz Slovenije, Slovaške in Palestine.

K prijavi na rezidenco vabijo slovenska Galerija DobraVaga, Občina Ramala s programom Mamarat in Kair Košice Artist in Residence, ki deluje znotraj platforme za umetniško sodelovanje in izmenjavo Hydra Pace. Rezidence so namenjene vizualnim ali interdisciplinarnim umetnikom in umetnicam, je mogoče razbrati iz poziva.

Program rezidenc predvideva sodelovanje v treh stopnjah: sodelovanje s partnersko organizacijo pred prihodom, dvomesečno rezidenco v izbranem mestu junija in julija letos ter zaključno srečanje vseh sodelujočih rezidenčnih umetnikov in umetnic ter predstavnikov partnerjev v Ramali. Vsaka rezidenca vključuje brezplačno ločeno stanovanje in umetniški atelje, honorar v višini 1000 evrov ter pokrite dnevnice ter delno pokrite materialne in potne stroške kot tudi nastanitvene in potne stroške srečanja v Ramali.

Naprodaj apartma v Termah Snovik….cena 119.000 EUR

Cilj projekta je oblikovati rastočo mrežo obstoječih in novih mednarodnih umetniških rezidenc za uveljavljene in vzhajajoče umetnike ter umetnice. Zamisel za projekt umetniških rezidenc je nastala na pragu pandemične krize, “ki nas je izzvala, da premislimo in preoblikujemo številne projekte ter programe, vključno z umetniškimi rezidencami. Hydra Pace tako ponuja model sočasnih mednarodnih rezidenc s poudarkom na kombiniranih in fleksibilnih dejavnostih v živo in prek spleta, skozi katere se lahko umetniki in umetnice mrežijo, sodelujejo, izmenjujejo prakse ter izkusijo različne družbene, politične in kulturne kontekste”, piše na spletni strani Kina Šiška.

Prejšnji članekKmalu na dražbi 38 počitniških objektov na Cresu
Naslednji članekVlada je potrdila novelo stanovanjskega zakona