Veliko zanimanja za slovenske projekte na Expu real 2016

556
Veliko zanimanje za slovenske nepremičnine na sejmu Expo real. Foto: Pino

Predstavniki slovenskih podjetij, ki so se letos pod okriljem agencije SPIRIT udeležili največjega nepremičninskega sejma v Evropi – Expo real 2016 v Munchnu so zadovoljni z  z obiskom.

Investicijsko nepremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Letos naj bi se na 64.000 kvadratnih metrih v šestih sejemskih halah predstavljalo več kot 1700 razstavljavcev, v času sejma bo potekal bogat konferenčni program z več kot 400 uglednimi govorci, sejem pa v povprečju obišče več kot 35.000 obiskovalcev (lani 37.857 obiskovalcev iz 74 držav).

Boris Tuma je v imenu DUTB pozdravil evropskega Komisarja Günther H. Oettinger. Foto:Pino

Predstavnika podjetja ABC NEPREMIČNINE d.o.o., Andrej Kuplenk in Boštjan Blatnik sta predstavila možnost največjega logističnega centra v Logatcu oz. Sloveniji.

Velika priložnost za Logatec je v izgradnji največjega logističnega centra pravi Boštjan Blatnik iz ABC nepremičnin. Foto: Pino
Velika priložnost za Logatec in Slovenijo je v izgradnji največjega logističnega centra pravi Boštjan Blatnik iz ABC nepremičnin. Foto: Pino

Z obiskom tujih investorjev sta Kuplenk in Blatnik zadovoljna, saj se je letos prvič pripetilo,da so največja tuja logistična podjetja sama in še pred začetkom sejma izrazila željo po sestanku in sta zato imela že prvi dan sejma resne razgovore. V primerjavi z lanskim letom je bilo bistveno več optimizma in zanimanja za Slovenijo. Ker je podjetje ABC NEPREMIČNINE  pooblaščen prodajalec nepremičnin v lasti DUTB sta na sejmu predstavila tudi njihove ostale večje projekte, med drugim najlepše naselje na Jadranski obali NOKTURNO.

Podjetje Fundament (Mitja Križaj in Maja Standard) sta predstavila idejno zasnovo novega poslovno-stanovanjskega kompleksa v BTC.
Podjetje Fundament (Mitja Križaj in Maja Štefula) sta predstavila idejno zasnovo novega poslovno-stanovanjskega kompleksa v BTC. Foto:Pino

Podjetje Fundament d.o.o. je v imenu podjetja Žito predstavilo idejno zasnovo novega poslovno-stanovanjskega kompleksa v BTC. Cilj njihove udeležbe na sejmu je bil predstavitev projekta širšemu krogu potencialnih evropskih investitorjev. Poudarila sta, da je sejem Expo real  dobro obiskana prireditev, odzivi na njihov projekt že prihajajo, tako da je obisk sejma izpolnil njuna pričakovanja.

Predstavniki HETA Asset Resolution so predstavili možnost izgradnje hotela ob Celovški cesti v Ljubljani
Predstavniki HETA Asset Resolution so predstavili možnost izgradnje hotela ob Celovški cesti v Ljubljani Foto:Pino

Nastja Kobal, predstavnica HETA je povedala, da je bila do sedaj že dvakrat na sejmu  (enkrat v Munchnu in enkrat na Dunaju). Sejem je v določenih pogledih izpolnil njena pričakovanja, v določenih pa ne. Če bo dejansko kaka realizacija, na podlagi pridobljenih kontaktov, bomo videli. Na sejmu smo izmenjali kontakte tudi z ostalimi udeleženci iz Slovenije, tako da lahko računamo na sodelovanje je zaključila svoje mnenje.

Klemen Fajmut (na levi) iz PRO REM - primarno iščemo kupce za zasežene nepremičnine, posredno pa nudimo partnerstvo investitorjem
Klemen Fajmut (na levi) iz PRO REM v družbi z Matejem Sodin iz DUTB – primarno iščemo kupce za zasežene nepremičnine, posredno pa nudimo partnerstvo investitorjem Foto:Pino

Klemen Fajmut iz PRO REM (hčerinska družba NLB) pravi, da so se sejma  udeležili z namenom spremljanja trendov na nepremičninskem področju ter preverjanjem interesa za investiranje v našo regijo. Primarno iščejo kupce za zasežene nepremičnine, posredno pa nudijo partnerstvo investitorjem v regiji v smislu projektnega financiranja s kvalitetno strokovno podporo. Sejem ima po njegovih besedah zelo kvalitetno zasnovo in ponudbo, pomembno pa je pravi, da se ga udeležujejo ključni določevalci in temu primerno sledijo tudi konkretnejši dogovori. Sejem odlikuje kakovostna digitalna podpora in informiranost, veliko možnosti za 1:1 sestanke z velikimi igralci ter kvalitetna predavanja. Naša pričakovanja, ki so prilagojena nivoju sejma in našemu omejenemu portfelju, so izpolnjena. Takšen sejem je vedno priložnost za širitev obzorja, spoznavanje novih tematik in pa predvsem za gradnjo kvalitetnega networka. Zavedamo se, da gre za tek na dolge proge, četudi imamo že sedaj, po enem letu zelo konkretne dogovore s klienti, s katerimi smo vzpostavili kontakt na istem sejmu v 2015 zaključuje Fajmut.

Predstavniki družbe Raiffeisen leasing predstavili AIRPORT BUSINESS PARK na Brniku
Predstavniki družbe Raiffeisen leasing predstavili AIRPORT BUSINESS PARK na Brniku. Foto: Pino

Direktorica Sladjena Križaj pravi, da so se sejma udeležili s primarnim namenom predstavitve enega izmed večjih lastnih projektov, in sicer AIRPORT BUSINESS PARK na Brniku, ki ga razvijamo z namenom ponuditi trgu večja komunalno opremljena zemljišča za gradnjo logističnih centrov, objektov lahke proizvodnje in podobnih poslovnih objektov. Naša analiza je namreč pokazala, da je na trgu pomanjkanje tovrstnih zemljišč, zaznali pa smo tudi precejšnje povpraševanje. S predstavitvijo projekta na sejmu smo želeli ponuditi tujim in domačim investitorjem poslovno priložnost investiranja v naše nepremičnine in nepremičninske projekte, saj smo poleg projekta AIRPORT BUSINESS PARK ponudili tudi druge nepremičnine iz našega portfelja. Menimo, da smo osnovni cilj dosegli, saj smo uspešno realizirali kar nekaj sestankov s posameznimi investitorji in z večjimi razvojnimi podjetji, ki delujejo širom Evrope. EXPO REAL je bil tudi priložnost sestati se z obstoječimi in potencialnimi poslovnimi partnerji. Sejem po besedah Križajeve kot največji nepremičninski sejem v Evropi, predstavlja tudi prostor, kjer se srečajo vsi pomembni večji nepremičninski ponudniki od developerjev, investitorjev, financerjev, agentov, operaterjev ipd. Menimo, da je sejem odlično mesto, kjer se lahko vzpostavijo novi stiki, spoznajo novitete na področju nepremičnin in izmenjajo različna mnenja in stališča.  S prisotnostjo na sejmu, predstavitvijo aktualnega projekta in posredno tudi naše družbe, smo uspeli navezati stike s potencialnimi investitorji in poslovnimi partnerji. Dejanski rezultati naše udeležbe na sejmu se bodo verjetno pokazali v bližnji prihodnosti, vendar ocenjujemo, da je bil obisk sejma uspešen in da bo imel pozitivne učinke pri sklepanju novih poslov zaključuje Križajeva.

Na sejmu smo predstavili projekt v Kopru, ki smo ga poimenovali Tomos Sever.
Na sejmu smo predstavili projekt v Kopru, ki smo ga poimenovali Tomos Sever pravi Andrej Lavrič (na levi strani) . Foto:Pino

Predstavnik Hidrie, Andrej Lavrič pravi, da so s predstavitvijo njihovega projekta Tomos Sever  zadovoljni, saj smo se sestali  s številnimi poslovnimi partnerji in potencialnimi kupci, zato lahko rečem da smo z doseženim več kot zadovoljni. Sejem Expo Real je eden izmed dveh najpomembnejših nepremičninskih sejmov v Evropi, kjer se srečaš s kolegi iz celega sveta. Prisotnost na sejmu se nam zdi  pomembna iz treh razlogov; prvič predstavitev projekta- projektov, drugič razgovori in povezovanja s potencialnimi investitorji- poslovnimi partnerji in tretjič spremljanje trendov in gibanj v nepremičninskem sektorju v Evropi in širše. Sejem vsako leto privabi več kot 30.000 obiskovalcev, vsi prisotni so dejavni v nepremičninskem sektorju. Zato je tako sejemsko, kot izven sejemsko dogajanje izredno pomembno in zanimivo. Sejem ponuja številne novosti in smernice, trende in aktivnosti prihajajočega leta, ter je nenazadnje platforma za sklepanje poslov in novih poznanstev zaključuje Lavrič.

Podjetje Replika je predstavilo več stanovanjski objekt v Ljubljani. Foto: Pino
Podjetje Replika je predstavilo večji stanovanjski objekt v Ljubljani. Foto: Pino

Dr. Benjamin Leskovec iz podjetja Replika je na sejmu predstavil večji stanovanjski objekt v Ljubljani. Njihov cilj  je bil spoznati vsaj sedem njim sorodnih tujih panožnih igralcev, vzpostaviti kontakte z vsemi razstavljavci na razstavnem prostoru SPIRIT Slovenija, kot tudi spoznati strategijo njihovega poslovanja. Na sejmu Expo Real smo spoznali tudi tri  nove inovativne pristope trženja, ki jih bomo s pridom izkoristili pri trženju nepremičninskih projektov skupine Replika. Za sejem pravi, da gre za enega največjih tovrstnih sejmov v Evropi, katerega največjo dodano vrednost vidimo v mreženju znotraj panoge in tudi širše. Biti na tem sejmu pomeni spoznati, živeti in poslovati v trendu pravi Leskovec. Spoznali smo več oblik 3D predstavitev nepremičninskih projektov, nove trende na področju razvoja programov in vsebin v  nepremičninah in se seznanili z razvojnimi strategijami posameznih držav, regij in mest na področju novogradenj zaključuje Leskovec.

Močna zasedba DUTB na letošnjem sejmu Expo real. Iz leve proti desni: Boris Tuma, Jana Cimerman in Matej Sodin.
Močna zasedba DUTB na letošnjem sejmu Expo real. Iz leve proti desni: Boris Tuma, Jana Cimerman in Matej Sodin.

Jana Cimerman iz DUTB pravi, da je bil cilj udeležbe na sejmu predstaviti njihove  najpomembnejše oz. največje nepremičnine na trgu in se sestati s tujimi investitorji. Sejem nam je bil všeč in je v celoti izpolnil naša pričakovanja. Na sejmu smo pridobili nekaj novih kontaktov. Z udeležbo na nekaterih forumih smo pridobili tudi nova znanja in se seznanili z najnovejšimi trendi na nepremičninskem področju zaključuje Cimermanova.

POVEZANI ČLANEK:

Komisar Günther H. Oettinger obiskal Slovenijo na EXPO REAL 2016

https://www.abcnovice.si/wp-admin/post.php?post=1936&action=editrip

Pripravila:

Ema Kondič, univerzitetna diplomirana pravnica

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekKomisar Günther H. Oettinger obiskal Slovenijo na EXPO REAL 2016
Naslednji članekV vsakem stanovanju ali hiši je dobro imeti tudi BAROCOOK

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.