Zapuščena španska vasica naprodaj za 260.000 evrov

190

Zapuščena španska vasica Salto de Castro v bližini meje s Portugalsko je naprodaj za 260.000 evrov. Naselje, ki premore 44 hiš, hotel, cerkev, šolo, bazen in celo kasarno, nima prebivalcev že več kot tri desetletja, njen trenutni lastnik pa je že dolgo tega obupal nad načrti za preoblikovanje naselja v turistično destinacijo, poroča britanski BBC.

Vasico v provinci Zamora na severozahodu Iberskega polotoka je zgradilo energetsko podjetje Iberduero za družine delavcev, ki so v 50. letih prejšnjega stoletja gradili bližnje akumulacijsko jezero.

Trenutni lastnik, ki šteje prek 80 let, je naselje kupil kmalu po prelomu tisočletja z namenom, da ga spremeni v turistično destinacijo, a je bil s prihodom gospodarske krize konec desetletja primoran opustiti ta načrt.

Salto de Castro je bil v preteklosti naprodaj že za 6,5 milijonov evrov, a je odtlej njegova vrednost zaradi pomanjkanja interesa kupcev in vandalizma upadla.

Glede na cene nepremičnin v Španiji gre za zelo ugodno ponudbo, saj – kot izpostavlja BBC – takšen znesek v bogatejših delih Madrida ali Barcelone lahko kupi zgolj enosobno stanovanje.

Nepremičninski agent Ronnie Rodriguez, ki je zadolžen za prodajo naselja, je dejal, da je doslej 300 posameznikov izrazilo interes za nakup, poizvedovanja pa je po lastnih besedah prejel iz Rusije, Francije, Belgije in Velike Britanije. En potencialni kupec naj bi tudi že nakazal denar z namenom rezervacije nakupa.

Prejšnji članekAvstrijski GoAsset v Hočah odprl nov logistični center
Naslednji članekZaključen program projektov za digitalizacijo nepremičninskih evidenc in poslovanja