Župan Umaga napovedal ukrepe proti črnograditeljem

19

Župan Umaga Vili Bassanese je napovedal ovadbe proti lastnikom nepremičnin ob obali Savudrije, poroča današnji zagrebški Jutranji list. Večinoma gre za Slovence, lastnike hiš in počitniških hiš ob plaži pri Rdečem vrhu nedaleč od Savudrije, ki po navedbah časnika “že 30 let ob obali nezakonito gradijo pomole in terase za sončenje”.

Časnik navaja, da lastniki hiš in počitniških hiš nimajo dovoljenj za gradnjo, da pa so na pomole in terase za sončenje celo napisali svoje številke, da do njih ne bi imel dostopa nihče drug. Nekateri so zgradili betonske dovoze iz morja za čolne.

Časnik je objavil tudi fotografije, na katerih je videti betonirane plaže, betonske stopnice za dostop do morja, dovoze, ki vodijo iz morja do garaž za čolne, kot tudi napise na terasah, kot je “Riva 185A”.

Navaja pritožbe domačinov, da lastniki nanje spuščajo pse, če pridejo na plažo, jim grozijo in mečejo brisače v morje. O nekaterih incidentih je bila obveščena tudi hrvaška policija.

Župan Umaga Vili Bassanese je napovedal ovadbe proti vsem lastnikom nepremičnin, ki kršijo hrvaške zakone ob obali Savudrije. Gre za približno tri kilometre dolgo obalo, ob kateri je bilo v preteklih 50 letih zgrajenih okoli 500 hiš in počitniških hiš. Večina lastnikov je iz Slovenije, je dejal Bassanese.

Prejšnji članekRevizoji ugotovili neustrezne cenitve nepremičnin
Naslednji članekStanovanjski sklad RS bo do leta 2023 zagotovil 2194 novih javnih najemnih stanovanj

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.