Višje cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU

4
Med državami, za katere je imel Eurostat podatke, so imeli najvišje letne rasti v Luksemburgu.

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU so se v tretjem četrtletju lanskega leta zvišale. V območju evra so se v medletni primerjavi zvišale za 4,9 odstotka, v EU pa za 5,2 odstotka. V primerjavi s predhodnim četrtletjem so se v državah z evrom povišale za 1,3 odstotka, v uniji pa za 1,4 odstotka.

Danes objavljeni podatki evropskega statističnega urada Eurostat kažejo, da so se stanovanjske nepremičnine v Sloveniji v tretjem trimesečju v medletni primerjavi podražile za 3,3 odstotka, v primerjavi s predhodnim četrtletjem pa za 0,1 odstotka.

Med državami, za katere je imel Eurostat podatke, so imeli najvišje letne rasti v Luksemburgu (+13,6 odstotka), na Poljskem (+10,9 odstotka) in v Avstriji (+8,9 odstotka), največje padce pa na Cipru (-1,4 odstotka) in Irskem (-0,8 odstotka).

Naprodaj 3,5-sobno stanovanje, v neposredni bližini Tivolija in Centra mesta Ljubljana, velikosti 117,80 m”, za ceno…

V primerjavi z drugim četrtletjem 2020 pa so najvišje rasti beležili na Madžarskem (+5,2 odstotka; po začasnih podatkih), na Danskem (+4,2 odstotka) in v Latviji (+3,7 odstotka), največje padce pa na Cipru (-4,8 odstotka), v Romuniji (-2,6 odstotka) in v Italiji (-2,5 odstotka).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.