V prodajo splitska dvorana Spaladium

31
Pred 10 leti je bil splitski Spaladium ocenjen na okoli 65 milijonov evrov.

Splitska večnamenska dvorana Spaladium Arena in pripadajoče zemljišče velikosti okoli 30.800 kvadratnih metrov gresta v prodajo, je v stečaju družbe Sportski grad TPN, ki je upravljala dvorano, odločil stečajni sodnik. Družba ni poravnavala svojih obveznosti do mesta Split in je skupno dolgovala 24 milijonov kun oz. 3,2 milijona evrov.

Prodajo nepremičnine je predlagala stečajna upraviteljica Natalija Mladineo, potem ko so dolžniku konec minulega leta blokirali račun zaradi izvršb, povezanih z neplačevanjem komunalnih prispevkov in prispevkov za vodo mestu Split, je za hrvaško tiskovno agencijo Hina pojasnil stečajni sodnik na trgovinskem sodišču v Splitu Velimir Vuković.

Poleg dvorane bo naprodaj tudi pravica do gradnje pod objektom in okoli njega.

Ločitveno pravico na premoženju, ki bo naprodaj, imajo tri banke, ki so kreditirale gradnjo Spaladium Arene. To so Bank Austria, Erste bank in Zagrebačka banka.

Predkupno pravico do do pravice do gradnje ima mesto Split. Leta je bilo namreč 2007 odločeno, da se pravica do gradnje na zemljišču, na katerem stoji Spaladium, po 30 letih, to je leta 2037, prenese na mesto.

Vuković je ocenil, da bi postopek prodaje dvorane lahko trajal nekaj mesecev, morda tudi več kot eno leto.

Odločitev sodišča o prodaji je danes pozdravil splitski župan Ivica Puljak. Izpostavil je, da bo mesto varovalo javni interes, ni pa želel komentirati izjave stečajnega sodnika, da ima mesto Split predkupno pravico, še poroča Hina.

Izklicna cena in pogoji prodaje bodo znani po cenitvi zgradbe in zemljišča. Pred 10 leti je bil Spaladium po besedah Vukovića ocenjen na okoli 500 milijonov kun (65 milijonov evrov).

Večnamensko dvorano, kjer so se med drugim odvijali športni dogodki in koncerti, so odprli decembra leta 2008, a je kmalu zašla v finančne težave. Konec decembra lani so jo dokončno zaprli.

Prejšnji članekNekdanja blagovnica Metalka v Ljubljani postala Forum Metalka
Naslednji članekCena za del hrvaškega otoka v obliki srca poskočila za tri milijone evrov