Home NEPREMIČNINE STANOVANJE V New Yorku prodano stanovanje za 106.726 EUR za kvadratni meter

V New Yorku prodano stanovanje za 106.726 EUR za kvadratni meter

0
V New Yorku prodano stanovanje za 106.726 EUR za kvadratni meter
Najdražje prodano stanovanje je v ZDA na Manhettnu.

Ameriški milijarder Ken Griffin je s projektantom novega 79-nadstropnega poslopja na južni strani Centralnega parka na Manhattnu sklenil pogodbo o nakupu stanovanja za 238 milijonov dolarjev, kar je največ v zgodovini ZDA. Upravitelj hedge skladov Griffin je tako vrednost svojih nepremičnin povečal na 700 milijonov dolarjev.

Na Manhattnu je po poročanju Wall Street Journala kupil 2230 kvadratov veliko stanovanje v štirih nadstropjih od 50. do 53. nadstropja, seveda z imenitnim pogledom na Centralni park. Poslopju, ki je še v izgradnji, pravijo bunker milijarderjev, New York Post pa je že prej poročal, da si je bivališče tam omislil tudi glasbenik Sting.

Griffin ima v svoji zbirki že skoraj 60 milijonov dolarjev vredno stanovanje v Chicagu in prav tako 60 milijonov dolarjev vredno stanovanje v Miamiju. Za 250 milijonov dolarjev je kupil zemljišče v Palm Beachu na Floridi, kjer si bo nekaj zgradil, pred kratkim pa je za 122 milijonov dolarjev kupil graščino v Londonu.

Prejšnji rekord za najdražje bivališče v ZDA je leta 2014 postavil vlagatelj Barry Rosenstein, ki je kupil graščino v East Hamptonu na koncu Long Islanda v New Yorku za 137 milijonov dolarjev. Najdražji nakup stanovanja na Manhattnu pa je pred Griffinom leta 2015 opravil Michael Dell, ki je za stanovanje na 57. ulici odštel 100 milijonov dolarjev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti