V New Yorku prodano stanovanje za 106.726 EUR za kvadratni meter

55
Najdražje prodano stanovanje je v ZDA na Manhettnu.

Ameriški milijarder Ken Griffin je s projektantom novega 79-nadstropnega poslopja na južni strani Centralnega parka na Manhattnu sklenil pogodbo o nakupu stanovanja za 238 milijonov dolarjev, kar je največ v zgodovini ZDA. Upravitelj hedge skladov Griffin je tako vrednost svojih nepremičnin povečal na 700 milijonov dolarjev.

Na Manhattnu je po poročanju Wall Street Journala kupil 2230 kvadratov veliko stanovanje v štirih nadstropjih od 50. do 53. nadstropja, seveda z imenitnim pogledom na Centralni park. Poslopju, ki je še v izgradnji, pravijo bunker milijarderjev, New York Post pa je že prej poročal, da si je bivališče tam omislil tudi glasbenik Sting.

Griffin ima v svoji zbirki že skoraj 60 milijonov dolarjev vredno stanovanje v Chicagu in prav tako 60 milijonov dolarjev vredno stanovanje v Miamiju. Za 250 milijonov dolarjev je kupil zemljišče v Palm Beachu na Floridi, kjer si bo nekaj zgradil, pred kratkim pa je za 122 milijonov dolarjev kupil graščino v Londonu.

Prejšnji rekord za najdražje bivališče v ZDA je leta 2014 postavil vlagatelj Barry Rosenstein, ki je kupil graščino v East Hamptonu na koncu Long Islanda v New Yorku za 137 milijonov dolarjev. Najdražji nakup stanovanja na Manhattnu pa je pred Griffinom leta 2015 opravil Michael Dell, ki je za stanovanje na 57. ulici odštel 100 milijonov dolarjev.

Prejšnji članekV javni obravnavi nov predlog novele energetskega zakona
Naslednji članekProdaja stanovanjskih nepremičnin v ZDA januarja navzdol