V Franciji odkrili 120.000 neprijavljenih bazenov

38

Francoski davčni urad je z uporabo analize letalskih fotografij odkril več kot 120.000 neprijavljenih bazenov po vsej državi. Ta odkritja bi lahko prinesla do 50 milijonov evrov dodatnih prihodkov za državno blagajno. Lastniki nezakonito zgrajenih bazenov so bili obveščeni, da imajo 30 dni časa za prijavo svojih bazenov.

Ob prijavi so lastniki pozvani, da navedejo različne podatke o bazenih, vključno z velikostjo, letom izgradnje in drugimi relevantnimi podrobnostmi, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na časnik Le Parisien. Za neprijavljene bazene bi lahko bil davek na nepremičnine obračunan za štiri leta nazaj.

Francoska država je razvila programsko opremo za analizo letalskih fotografij, ki jih je posnel National Geographic Institute, z namenom optimizacije postopkov in odprave zamudnih individualnih preiskav s strani davčnih uradnikov. Preizkus te nove tehnologije je leta 2021 omogočil odkritje približno 20.000 neprijavljenih bazenov.

Francija je ena izmed držav z največ zasebnimi bazeni v Evropi. Vsak nov bazen, ki je večji od desetih kvadratnih metrov, je potrebno prijaviti pri pristojnih organih v roku treh mesecev po njegovi izgradnji, še dodaja dpa.

Prejšnji članekV prihodnjih mesecih se pričakuje zamik v beleženju podatkov v evidenci trga nepremičnin
Naslednji članekUmirjanje trendov na trgu stanovanjskih nepremičnin v prvem četrtletju