V Beogradu so se cene stanovanj za najem močno znižale

71

Kar so nekoč Rusom izdajali za 700 evrov, zdaj ne morejo dobiti niti za 500 evrov! Najemnine so se precej znižale. Ali je to realna vrednost ali pa lahko pričakujemo nadaljnji padec, se sprašuje Blic?

Še pred enim letom so cene najemnin v Beogradu poskočile v nebo. Zdaj, leto kasneje, se je trg precej stabiliziral. Lastniki so svoja stanovanja oddajali po dvakrat višjih cenah kot običajno, medtem ko tisti, ki so iskali stanovanje za najem, zaradi pomanjkanja ponudbe niso mogli pogajati o ceni. Sedaj pa se je zgodila sprememba – tisto, kar je nekoč stalo 500 evrov, je zdaj mogoče najti že za 300 evrov.

“Kar so nekoč Rusom izdajali za 700 evrov, zdaj ne morejo dobiti niti za 500 evrov,” je najpogostejši komentar mnogih agentov. Cene se zagotovo znižujejo, pritisk na povpraševanje je manjši in to se odraža tudi na trgu najemnin.

Ali se balon najemnin v prestolnici razpoči? Cene so se znižale v centru Beograda in na Novem Beogradu, medtem ko se v Mirijevu še vedno držijo. “Situacija pri najemninah se je drastično spremenila, danes je povsem drugačna kot pred samo šestimi meseci. Pozimi se je na povprečno stanovanje v Beogradu, ki je stalo približno 500 evrov, v dveh urah javilo tudi do 80 zainteresiranih oseb.

Od konca lanskega leta so se cene najemnin začele zniževati. Danes je precej lažje najti stanovanje po sprejemljivi ceni kot pred letom dni. Po najnovejših podatkih z nepremičninskega portala nekretnine.rs je padec cen najemnin v aprilu jasno viden, še posebej v Beogradu, Nišu in Pančevu. V Beogradu je zdaj spet mogoče najeti stanovanje za 250 evrov.

Najdražji najemni kvadrat v celotnem mestu se nahaja v centru Beograda, kjer povprečna cena znaša 16,3 evra na kvadratni meter.

 

Prejšnji članekRušenje črnih gradenj na Hrvaškem se nadaljuje na dalmatinskem otoku Čiovo
Naslednji članekV prihodnjih mesecih se pričakuje zamik v beleženju podatkov v evidenci trga nepremičnin