V Avstraliji prodana vila za 100 milijonov dolarjev

46

Avstralski milijarder Mike Cannon-Brookes je v Sydneyju kupil vilo s posestvom za 100 milijonov avstralskih dolarjev (61 milijonov evrov), danes poročajo avstralski mediji. Gre za najdražji nakup nepremičnine v Avstraliji doslej.

“Zelo smo veseli z nakupom vile Fairwater za našo mlado družino. Že se veselimo, da bomo še naprej pisali zgodovino te lepe hiše,” je ob tem povedal Cannon-Brookes, sicer ustanovitelj avstralskega tehnološkega velikana Atlassian.

Vila stoji na 1,12 hektarja velikem posestvu v bogatejšem sydneyjskem predelu Point Piper ob morju. Leta 1881 jo je zgradila družina Fairfax, ki je imela nekoč v lasti časopis Sydney Morning Herald. V njej so gostili številne visoke goste, med drugim člane kraljevih družin, politike in slavne osebnosti.

Vila stoji na 1,12 hektarja velikem posestvu v bogatejšem sydneyjskem predelu Point Piper ob morju.

Vrednost nakupa je presegla dosedanji najdražji nakup nepremičnine v Avstraliji. Soustanovitelj Atlassiana Scott Farquhar je lani za 75 milijonov avstralskih dolarjev (46,3 milijona evrov) od družine Fairfax kupil vilo Elaine, ki stoji ob vili Fairwater, poroča francoska tiskovna agencija AFP.   Photo: Picasa / Wikipedia

Fairwater mansion

Prejšnji članekLansko leto rekordno za slovenski nepremičninski trg
Naslednji članekDenarno politiko zaostruje tudi Hongkong