Home 24ur NOVICE SVET Stanovanjske nepremičnine v območju z evrom in EU v drugem četrtletju dražje

Stanovanjske nepremičnine v območju z evrom in EU v drugem četrtletju dražje

0
Stanovanjske nepremičnine v območju z evrom in EU v drugem četrtletju dražje
V Sloveniji je bilo zvišanje nepremičnine v primerjavi z enakim obdobjem lani 5,8-odstotno.

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju z evrom in v EU so bile v drugem letošnjem četrtletju za po 4,2 odstotka višje kot v enakem obdobju lani. V Sloveniji je bilo zvišanje v primerjavi z enakim obdobjem lani 5,8-odstotno, v primerjavi s predhodnim četrtletjem pa 1,3-odstotno, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Med državami, za katere so bili na voljo podatki, so se cene na letni ravni najbolj zvišale na Madžarskem (+14 odstotkov), v Luksemburgu (+11,4 odstotka) in na Hrvaškem (+10,4 odstotka), padle pa so v Italiji (-0,2 odstotka).

V Sloveniji, ki je bila od zadnjega četrtletja 2017 do prvega letošnjega četrtletja na vrhu po rasti cen na letni ravni, so se cene stanovanjskih nepremičnin glede na lansko prvo četrtletje zvišale za 5,8 odstotka, glede na letošnje prvo četrtletje pa za 1,3 odstotka.

V območju z evrom so se cene stanovanjskih nepremičnin v drugem četrtletju na četrtletni ravni zvišale za 1,7 odstotka, v EU pa za 1,6 odstotka.

Najbolj so na četrtletni ravni porasle v Latviji (+5,6 odstotka), Luksemburgu (+5,1 odstotka) in na Cipru (+4,2 odstotka).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti