Naprodaj nekdanji dom kraljice Elizabete

37
Elizabeta je na Malti živela skupaj s soprogom, ker je bil Philip takrat še aktiven v britanski mornarici.

Nekdanji dom britanske kraljice Elizabete na Malti je naprodaj. Nepremičninska agencija vilo Guardamangia, kjer je med letoma 1949 in 1951 živela takrat še princesa Elizabeta skupaj s princem Philipom, prodaja za skoraj šest milijonov evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Elizabeta je na Malti živela skupaj s soprogom, ker je bil Philip takrat še aktiven v britanski mornarici na otoku sredi Sredozemskega morja.

“Da, hiša je naprodaj,” je potrdila Astrid Vella in organizacije za varovanje kulturne dediščine FAA.

Organizacija se zavzema za ohranitev vile, ki že leta propada. FAA je navdušena, da je vila Guardamangia na trgu. Ob tem pozivajo lastnike in malteški urad za dediščino, naj najdejo skupno rešitev za vilo, da ne bo še naprej propadala.

Po njihovi oceni je zelo pomembno, da se zgodovinsko stavbo restavrira in preuredi v muzej, ki bo tako na ogled javnosti. Je namreč del nacionalnega spomina in muzej bi bil odličen magnet za turiste, dodajajo pri FAA.

Nepremičnina je trenutno v zasebni lasti, nazadnje pa je v njej živela starejša ženska.

Britanska kraljica se je leta 2015 na Malti udeležila srečanja držav Commonwealtha in takrat naj bi dejala, da je pogled na vilo precej žalosten, še piše dpa.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.