Na sejmu EXPO REAL Munchen 2017 so se uspešno predstavila slovenska podjetja

54
EXPO REAL Munchen je največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem.

V  Münchnu se je med 4.in 6. oktobrom 2017 odvijal največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2017, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT predstavilo sedem tržno najbolj zanimivih investicijskih projektov.

Prisotnost na sejmu je  nujna tako zaradi promocije kot tudi za ohranjanje in vzpostavljanje stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

Pod okriljem SPIRIT Slovenija so se predstavljali naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, izbrani na podlagi javnega povabila, in sicer:

Sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 in velja za najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije, zato je po mnenju nosilcev investicijskih projektov prisotnost na sejmu nujna tako zaradi promocije kot tudi za ohranjanje in vzpostavljanje stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

»Prednosti skupnega nastopa so v povezovanju in skupnem nastopu slovenskih nepremičninskih projektov, ki so v primerjavi z drugimi, na sejmu predstavljenimi projekti manjši, zato je slovenski skupni nastop za potencialne tuje investitorje bolj zanimiv in atraktiven,« je ob tem povedal mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje tujih neposrednih investicij na SPIRIT Slovenija.

Vodja sektorja mag. Matej Skočir (na levi) in dr. Zoran Stamatovski sta skupaj z mag. Heleno Schlamberger aktivno zastopala SPIRIT oz. interese države pri privabljanju tujih vlagateljev.

Sladjena Križaj, Raiffeisen Leasing d. o. o.: »Naše podjetje je na letošnjem sejmu Expo Real predstavilo projekt logistično-proizvodne cone Airport Business Park. Menimo, da so tovrstni sejmi odlična priložnost za promocijo tržno zanimivih projektov. Tudi letos smo na sejmu spoznali veliko novih potencialnih poslovnih partnerjev, tako da udeležbo ocenjujemo kot zelo uspešno.«

Sladjena Križaj, direktorica Raiffaisen leasing skupaj s svojim kolegom Almirom Džamdžić in Andrej Kuplenk iz ABC nepremičnine, na predstavitvi možnosti nakupa objekta FENIKS predstaviku iz Saudske Arabije.

Boštjan Blatnik, ABC nepremičnine d. o. o. »Naše podjetje vsako leto z veliko mero odgovornosti do družbe in okolja izbira primerne projekte za predstavitev tem sejmu. Letos  smo predstavili »brownfield« projekt, nekdanjo tovarno sladkorja TSO Ormož, ki je v procesu preobrazbe v novodobni “Logistic-business-production facility Ormož”, s poudarkom na že obstoječo infrastrukturno opremo te lokacije.  Z udeležbo na sejmu smo zelo zadovoljni, vzpostavili smo vrsto kontaktov s kolegi v tujini, hkrati pa tudi dobili potrditev naše vizije, da delamo prav in skladno s trendi. Ugotavljamo, da je konkurenca ponudb odličnih investicijskih projektov velika, investicijskih vlagateljev pa manj. Kljub temu pa poudarjamo, da zanimanje za Slovenijo je, mora pa se sestaviti cela zgodba oziroma mozaik, da se vlagatelj odloči za projekt. Če uspemo že doma združiti vse sinergijske učinke, lahko s tem že ustvarimo precejšen del mozaika in imamo tako več možnosti, da vlagatelji hitreje prepoznajo potencial Slovenije.«

Boštjna Blatnik iz ABC NEPREMIČNINE predstavlja logističmemu vlagatelju priložnost nakupa tovarne sladkorja v Ormožu.

Andrej Lavrič, HDR naložbe, d. o. o.: »Korporacija Hidria, kot članica SRIP ACS+ (Slovenskega avtomobilskega grozda), na sejmu predstavlja projekt EDISON, ki je skupni projekt (do zdaj) več kot 40 partnerjev iz Slovenije. Vanj so vključena podjetja, zasebne in javne institucije ter lokalne skupnosti. Projektu se bodo v naslednji fazi pridružili tudi partnerji iz sosednjih držav. Partnerji, podpisniki sporazuma, v projektu Edison vidijo predvsem priložnost povezovanja različnih interesnih področij, od razvoja novih rešitev, do demonstracij in novih tehnologij zelene mobilnosti na trg. Partnerji projekta potrebujejo inovativno okolje, ki bo podpiralo kreiranje novih idej, zato smo s ena sejmu v Münchnu predstavljali z Edison inovacijskim centrom. Ta bo odprt za vse, ki bodo iskali priložnost za sodelovanje, skupno kreiranje idej in kprenosov onkretno delo na skupnih razvojnih projektih zelene mobilnosti. Iščemo investitorje/razvojnike, start-up podjetja, mednarodne gospodarske družbe, raziskovalno-razvojne in izobraževalne institucije, inovatorje in podobno, ki bodo v projektu prepoznali edinstven potencial in ga vsebinsko nadgradili s svojimi programi, ki bodo sledili ciljem razvoja zelenih tehnologij in mobilnosti prihodnosti.«

Mestna občina Velenje je predstavila razvojne priložnosti poslovne cone Stara vas v Velenju. Na sliki na levi strani: Aleksandra Forštner, direktor občinske uprave mag. Iztok Mori in podžupan Peter Dermol.

Mag. Iztok Žabrl,finančni direktor Iskra Mehanizmi d.o.o.:  sejma EXPO REAL v Munchnu se udeležujemo že 3. zaporedoma. Na sejmu smo predstavili največji projekt, ki se razvija v Občini Kamnik na področju nekdanje smodnišnice. S prisotnostjo na sejmu smo izredno zadovoljni, saj smo izvedli kar nekaj predstavitvenih sestankov s potencialnimi investitorji in razdelili ves promocijski material. Z udeležbo na forumih pa pridobili nove smernice razvoja na nepremičninskih trgih. Sejem EXPO REAL je tudi velika priložnost sestati se z obstoječimi in potencialnimi kupci iz Evrope in Slovenije, zato bodo rezultati sejma vidni v prihodnjih mesecih.

Izšla je nepremičninska revija “INVESTMENTS OPPORTUNITIES SLOVENIA” 2017-2018

 

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekIzšla je nepremičninska revija “INVESTMENTS OPPORTUNITIES SLOVENIA” 2017-2018
Naslednji članekLuka Koper: omogočen začetek gradnje novega vhoda

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.