MIPIM 2017: Diamniadio Lake City

84
Diamniadio Lake City bo postalo mesto v dragulju prestolnice.

V središču mesta Diamniadio v Senegalu nastaja novo naselje poimenovano Diamniadio Lake City (DLC). Po besedah investitorjev bo šlo za mesto v mestu in dragulj prestolnice. Gre za edinstveni mejnih v razvoju Afrike, saj razvoj naselja DLC pomeni novo obdobje pri razvoju stanovanjskih-poslovnih-zabaviščnih objektov.

Naselje bo na 500.000 m2 imelo finančno, stanovanjsko in zabaviščno okrožje. Finančno okrožje je s 4 poslovnimi stavbami na 596.758 m2 znamenje poslovne rasti in svetle prihodnosti senegalskega in afriškega gospodarstva. V okrožju bodo tudi restavracije in dva hotela (hotela s tremi in štirimi zvezdicama). Šest stanovanjskih objektov s stanovanjskimi površinami v velikosti 505,387 m2² tvori stanovanjsko okrožje, kjer bodo bodoči stanovalci lahko izbirali med dvo-, tri-, štiri-sobnimi stanovanji ter duplex in penthous stanovanji. V zabaviščnem okrožju bo jezero, okoli njega pa več objektov namenjeno zabavi (nakupovalni centri, kino, itd.), luksuzen hotel s petimi zvezdicami in nacionalna knjižnica na 12.000 m2 .

Naselje DLC je po besedah direktorja SEMER INVESTMENT Diene Marcel Diagne mejnik, ki bo postavil smernice za varno, srečno in sproščeno prihodnost. Ocenjena vrednost projekta je 2 milijarde dolarjev. S predstavitvijo projekta na MIPIM so projekt prvič predstavili širši javnosti in pričeli z iskanjem investitorjev iz celega sveta.

Pripravila:

Ema Kondič, univerzitetna diplomirana pravnica

 

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekOdprte hiše s poudarkom na stavbah, energiji in dobrem počutju
Naslednji članekAnaliza ponudbe prodaje stanovanjskih hiš na slovenski obali