MIPIM 2017: Diamniadio Lake City

42
Diamniadio Lake City bo postalo mesto v dragulju prestolnice.

V središču mesta Diamniadio v Senegalu nastaja novo naselje poimenovano Diamniadio Lake City (DLC). Po besedah investitorjev bo šlo za mesto v mestu in dragulj prestolnice. Gre za edinstveni mejnih v razvoju Afrike, saj razvoj naselja DLC pomeni novo obdobje pri razvoju stanovanjskih-poslovnih-zabaviščnih objektov.

Naselje bo na 500.000 m2 imelo finančno, stanovanjsko in zabaviščno okrožje. Finančno okrožje je s 4 poslovnimi stavbami na 596.758 m2 znamenje poslovne rasti in svetle prihodnosti senegalskega in afriškega gospodarstva. V okrožju bodo tudi restavracije in dva hotela (hotela s tremi in štirimi zvezdicama). Šest stanovanjskih objektov s stanovanjskimi površinami v velikosti 505,387 m2² tvori stanovanjsko okrožje, kjer bodo bodoči stanovalci lahko izbirali med dvo-, tri-, štiri-sobnimi stanovanji ter duplex in penthous stanovanji. V zabaviščnem okrožju bo jezero, okoli njega pa več objektov namenjeno zabavi (nakupovalni centri, kino, itd.), luksuzen hotel s petimi zvezdicami in nacionalna knjižnica na 12.000 m2 .

Naselje DLC je po besedah direktorja SEMER INVESTMENT Diene Marcel Diagne mejnik, ki bo postavil smernice za varno, srečno in sproščeno prihodnost. Ocenjena vrednost projekta je 2 milijarde dolarjev. S predstavitvijo projekta na MIPIM so projekt prvič predstavili širši javnosti in pričeli z iskanjem investitorjev iz celega sveta.

Pripravila:

Ema Kondič, univerzitetna diplomirana pravnica

 

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekOdprte hiše s poudarkom na stavbah, energiji in dobrem počutju
Naslednji članekAnaliza ponudbe prodaje stanovanjskih hiš na slovenski obali

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.