Home NEPREMIČNINE Manjša aprilska prodaja novih stanovanj in hiš v ZDA

Manjša aprilska prodaja novih stanovanj in hiš v ZDA

0
Manjša aprilska prodaja novih stanovanj in hiš v ZDA
Rast prodaje novih stanovanjskih nepremičnin je posledica nižjih hipotekarnih obrestnih mer, poleg tega pa je na trgu dovolj zalog.

Prodaja novih stanovanj in hiš je v ZDA aprila v primerjavi z marcem padla za 6,9 odstotka na letno prilagojeno raven 673.000 enot. Vendar pa je ministrstvo za trgovino ZDA podatke za marec popravilo navzgor s 692.000 na 723.000 prodanih enot na letni ravni, kar je bil najboljši rezultat v zadnjih 11 letih in pol.

Pred aprilom je prodaja rasla tri mesece zapored. V primerjavi z aprilom lani je bila večja za sedem odstotkov. Srednja cena je od aprila lani narasla za 8,8 odstotka na 342.200 dolarjev.

Rast prodaje novih stanovanjskih nepremičnin je posledica nižjih hipotekarnih obrestnih mer, poleg tega pa je na trgu dovolj zalog. Povprečna obrestna mera za 30-letno hipoteko je od novembra do aprila nazadovala s 4,94 na 4,07 odstotka.

Prodaja novih stanovanj in hiš je aprila na jugu nazadovala za 7,3 odstotka, na srednjem zahodu za 7,4 odstotka, na zahodu za 8,3 odstotka, na severovzhodu pa je narasla za 11,5 odstotka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti