London gostil slovensko investicijsko konferenco

160
Investicijske konference se je udeležilo več kot 100 podjetij iz Velike Britanije in Slovenije, odprl pa jo je državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti (prvi na levi strani)

Agencija Spirit Slovenija, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in gospodarsko ministrstvo je prejšnji teden v Londonu izvedlo slovensko investicijsko konferenco za tuje vlagatelje. Na konferenci so primarno britanskim investitorjem predstavili slovensko poslovno in investicijsko okolje, priložnosti v posameznih sektorjih in primere dobrih praks.

Konference se je udeležilo več kot  100 podjetij iz Velike Britanije in Slovenije, odprl pa jo je državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti, ki je predstavil investicijske priložnosti v Sloveniji in oblike pomoči države. Regionalna direktorica Evropske banke za obnovo in razvoj Vedrana Jelušić Kašić je govorila o delovanju te mednarodne finančne ustanove v Sloveniji, glavni izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Imre Balogh pa je predstavil panožne priložnosti na področju investicij.

Plenarni del, ki je bil namenjen srečanju podjetnikov, se je zaključil z okroglo mizo, na kateri so o naložbenih izkušnjah v Sloveniji govorili glavni izvršni direktor družbe Titus Plus Robert Appleby, predstavnik sklada Apollo Michele Raba, svetovalec Emone Capital Miha Košak, predsednica uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Lidia Glavina in izvršni direktor DUTB Janez Škrubej.

V Britansko-slovenski gospodarski zbornici ocenjujejo, da je Slovenija v zadnjem času postala zelo zanimiva investicijska destinacija. Gospodarstvo hitro raste, država pa je geografsko strateško pozicionirana. Če k temu dodamo še kvalificirano delovno silo in številne centre za raziskavo in razvoj, dobimo dobro okolje za investicije, pravi Aleksandra Barič iz zbornice.

Konference sta se udeležila tudi predstavnika agencije ABC NEPREMIČNINE, direktor Andrej Kuplenk (na desni strani) in Boštjan Blatnik, ki sta predstavila britanskim vlagateljem priložnost nakupa TSO.

Trenutno je največ priložnosti za investitorje, ki se zanimajo za nakup podjetij v državni lasti, saj bo država v skladu s strategijo upravljanja državnih naložb še odprodajala državne deleže. Postopek bo transparenten, investitorji pa se bodo pogovarjali le z enim prodajalcem, SDH, kar je velika prednost, navajajo v zbornici.

 

Vir.STA

Prejšnji članekZakon o nepremičninskem posredovanju v vladni obravnavi
Naslednji članekPotrjeno poročilo o centralizaciji ravnanja z nepremičnim premoženjem