Komisar Günther H. Oettinger obiskal Slovenijo na EXPO REAL 2016

62
Slovenski razstavni prostor na EXPO REAL obiskal evropski Komisar Günther H. Oettinger. Foto:Pino

Letošnji največji nepremičninski sejem v Evropi EXPO REAL v Munchnu je bil za Slovenijo  “zgodovinski” saj je naš razstavni prostor obiskal evropski Komisar Günther H. Oettinger, ki ga je spremljala naša Veleposlanica v Nemčiji Marta Kos Marko.

Kot vsako leto je tudi letos Javna agencija SPIRIT SLOVENIJA organizirala skupni razstavni prostor, kjer je Slovenija predstavila sedem zelo zanimivih naložbenih projektov, ki so bili izbrani na javnem razpisu agencije SPIRIT.

Kot sta nam povedala predstavnika Spirita dr.Zoran Stamatovski in  mag. Helena Schlamberger je bil  dodatni promocijski efekt letošnje predstavitve Republike Slovenije in zastopanih podjetij  srečanje z evropskim komisarjem za tehnologijo Oettingerjem, ki je slovensko stojnico obiskal ter v pogovorih z razstavljavci izkazal zanimanje za predstavljene projekte, kot tudi  splošno za pomen nepremičninskega sektorja v slovenskem gospodarstvu. Ob obisku komisarja Oettingerja sta bila na stojnici prisotna tudi veleposlanica RS v Nemčiji mag. Marta Kos Marko in generalni konzul RS v Münchnu g. Jožef Keček.

Komisar Oettingerjem v pogovorih z razstavljavci izkazal zanimanje za predstavljene projekte. Foto: Pino
Komisar Oettingerjem v pogovorih z razstavljavci izkazal zanimanje za predstavljene projekte. Foto: Pino

Sejem ExpoReal je bil in še vedno ostaja največja in najprestižnejša sejemska prireditev te vrste v Evropi, v sami Nemčiji pa prav tako zavzema eno od najvišjih mest v celi paleti, ki jih ta država letno organizira. Visok nivo predstavljenih projektov, kot tudi visoka udeležba glavnih »igralcev« na področju nepremičnin tako iz Evrope, kot tudi iz ZDA in Azije, je bil zadostna garancija, da so tako razstavljavci, kot obiskovalci lahko dobili detajlen pregled nad situacijo na trgu nepremičnin ter finančnem trgu, ki aktivno podpira realizacijo različnih projektov iz segmenta. Kot spremljevalne aktivnosti so bile organizirane številne konference, seminarji in okrogle mize z resno mednarodno udeležbo, ki so samo potrdili visok pomen branže ter realna pričakovanja, da je glavni čas krize mimo, pred realizacijo pa je cela vrsta res zanimivih in gospodarsko pomembnih projektov tako na področju EU, kot izven.  Sejem je v celoti izpolnil pričakovanja Spirita in zagotovo bo ta sejem tudi prihodnja leta ostal na našem koledarju, zelo pomembno pa je, da bo tudi izbira projektov, ki bodo na sejmu predstavljali Slovenijo, na visokem nivoju in v trendu razvoja projektov na širšem območju EU, sta poudarila predstavika Spirita Zoran Stamatovski in  Helena Schlamberger, ki sta na sejmu tudi ves čas aktivno povezovala obiskovalce s slovenskimi razstavljalci.

Normalno tudi je, da vsakoletna sejemska predstavitev prinese veliko novega in tudi predstavi kratkoročne in srednjeročne trende v branži. Konference, seminarji in okrogle mize so prilagojene tekočim trendom in interesu prisotne strokovne javnosti. Stojnice posameznih držav in udeleženih podjetij so opremljene po najmodernejših svetovnih standardih z vsemi relevantnimi podatki, ki lahko zanimajo tako potencialne investitorje, kot tudi »developerjev«, ki se zanimajo za izvedbo predstavljenih projektov. Pri predstavitvi so močno prisotne tudi regije in velika mesta, tako iz Nemčije, kot tudi iz drugih investicijsko močnih držav. Določene regije, velika mesta ter evropske metropole ne “varčujejo” sredstev, da v najboljši možni meri prikažejo svoje investicijske priložnosti na področju nepremičnin pravita predstavnika Spirita.

Na tem sejmu se da predvsem spoznati, da za uresničitev svojih idejnih projektov ne sme biti škoda tako finančnih sredstev, kot tudi človeškega potenciala  za čimboljšo predstavitev možnosti in realnih pričakovanj v posameznih, predvsem večjih projektih.

Kvaliteta življenja v mestih so nekako vodilne teme sejemske predstavitve in izbrane možnosti  so tako po svojem strokovnem izhodišču, kot načinih izvedbe vedno bolj sofisticirane in prilagojene trenutnim potrebam in željam finančnega in izvedbenega sektorja na področju realizacije nepremičninskih projektov tako v EU, kot izven.

Vsi zastavljeni cilji so bili doseženi, sodelujoča slovenska podjetja (ABC NEPREMIČNINE, Heta Asset Resolution, HDR naložbe,Iskra mehanizmi Holding, Fundament, Raiffeisen Leasing in Replika)  so bila zadovoljna tako s samo postavitvijo projektov, kot obiskom zainteresiranih strank in nemške javnosti zaključujeta  Stamatovski in  Schlambergerjeva.

Predstavnika SPIRIT-a dr.Zoran Stamatovski in mag. Helena Schlamberger sta aktivno povezovala goste sejma s slovenskimi razstavljalci in skrbela za gospodarsko promocijo Slovenije. Foto:Pino
Predstavnika SPIRIT-a dr.Zoran Stamatovski in mag. Helena Schlamberger sta aktivno povezovala goste sejma s slovenskimi razstavljalci in skrbela za gospodarsko promocijo Slovenije. Foto:Pino

 

POVEZANI ČLANEK:

Komisar Günther H. Oettinger obiskal Slovenijo na EXPO REAL 2016

Pripravila:

Neja Orelj, mag. ekonomskih znanosti

Save

Save

Save

Prejšnji članekPredstavljeni strokovni predlogi novega Zakona o nepremičninskem posredovanju
Naslednji članekVeliko zanimanja za slovenske projekte na Expu real 2016