Hongkonško stanovanje prodano za rekordnih 59 milijonov dolarjev

30
S prodajo stanovanja dosežen rekord cene m2 v Aziji.

Čeprav se Hongkong sooča z eno najhujših recesij v zadnjih letih, trg luksuznih nepremičnin cveti. Nedavno so petsobno stanovanje v Hongkongu, ki se razteza na 3378 kvadratnih metrih, prodali za 59 milijonov dolarjev. S tem so postavili nov azijski rekord. Kupec je namreč za kvadratni meter stanovanja odštel 17.500 dolarjev.

Čeprav so v Hongkongu že prodali dražja stanovanja, je to podrlo rekord pri plačilu na kvadratni meter, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. S tem je kupec podrl rekord iz leta 2017. Stanovanje se nahaja v novi stolpnici na Borrett Road.

Prodaja kaže tudi na neenakost, s katero se soočajo v Hongkongu. Politična napetost in pandemija covida-19 sta prizadela gospodarstvo, ki se je lani skrčilo za 6,1 odstotka. Stopnja brezposelnosti je dosegla 6,6 odstotka, kar je največ v 16 letih.

V Savudriji se gradi novi luksuzni resort, kjer je že sedaj možno kupiti luksuzne vile in stanovanjaVILA     VILA DVOJČEK    3 SOBNO STANOVANJE     2 SOBNO STANOVANJE      STUDIO

Finančno središče kraljuje na več lestvicah, s katerimi primerjajo nedostopnost nepremičnin, saj si delavci ne morejo privoščiti niti najcenejših stanovanj. Poleg tega različne raziskave Hongkong postavljajo na vrh lestvic glede stroškov življenja.

Število milijarderjev v Hongkongu se e s 40 v letu 2013 povečalo na 71 v letu 2019, s tem pa ima mesto največ milijarderjev na prebivalca na svetu.

Prejšnji članekŠe vedno brez dogovora glede dela nepremičnin ob mariborskem letališču
Naslednji članekNova stanovanja in hiš v ZDA januarja navzgor za 4,3 odstotka

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.