Herzog & de Meuron Elbphilharmonie odprla vrata

81
Elbphilharmonie koncertna dvorana Herzog & de Meuron v Hamburgu.

Nemčija je po 16 letih načrtovanja odprla Elbphilharmonie koncertno dvorano Herzog & de Meuron v Hamburgu.

Slavnostno otvoritev koncertne dvorane 11. in 12.1.2017 je zaznamoval otvoritveni koncert s  svetlobnimi prikazi na fasadi stavbe, ki so očarali vse prisotne. Kar se je dogajalo v notranjosti se je videlo in slišalo zunaj. Vsi “kulturni žarometi” so bili minule dni usmerjeni v nemško mesto Hamburg, ki je po 8 letih gradnje le dočakalo odprtje 822 miljonov vredne investicije.

Hamburg je sedaj postal nova kulturna destinacija, zato je objekt slavnostno otvoril nemški zvezni predsednik Joachim Gauck, župan Hamburg Olaf Scholz, arhitekta Jacques Herzog iz Herzog & de Meuron in generalni ter umetniški direktor Christoph lieben-Seutter.

Več kot 4500 gostov iz Nemčije in tujine je sodelovalo v uvodnih koncertih v Grand Hall, vključno z zvezno kanclerko Angelo Merkel,visokimi političnimi in kulturnimi voditelji z vsega sveta.

V treh tednih se bo festivala skupaj udeležilo preko 220.000 udeležencev iz 73 držav, samo v dveh dneh so našteli 21.000 obiskovalcev. Vstopnica za obisk stane 90 eurov, vendar so vse do julija 2017 že razprodane.

Koncertna dvorana je kot glasbeni inštrument, vodilni svetovni dirigenti so veliko koncertno dvorano Elbphilharmonie, ki se sicer mora še “uglasiti”, že sedaj uvrstili med trenutno najboljše koncertne dvorane  na svetu.

Save

Prejšnji članekBudva bo dobila Falcons, hotel s petimi zvezdicami
Naslednji članekVlada Hrvaške je hotel Park v Rovinju razglasila za strateško naložbo