Euroconstruct Napoveduje Upočasnitev Gradnje Stanovanjskih Nepremičnin v Evropi

62
Samo približno ena tretjina strokovnjakov v državah trenutno poroča, da so za novogradnje na voljo privlačne subvencije.

Analitska mreža Euroconstruct napoveduje zmanjšanje števila dokončanih stanovanjskih nepremičnin v Evropi do leta 2025. Najbolj izrazit upad novogradenj se pričakuje na Švedskem, kjer naj bi ta dosegel kar 39 odstotkov, sporočajo iz münchenskega inštituta Ifo, ki je del mreže Euroconstruct.

Podobno veliki padci so predvideni tudi na Danskem (-33 odstotkov), v Nemčiji (-32 odstotkov) in Madžarski (-29 odstotkov).

Ludwig Dorffmeister, strokovnjak za gradbeništvo na Inštitutu Ifo, pojasnjuje: “Le približno ena tretjina strokovnjakov v različnih državah poroča, da so na voljo privlačne subvencije za novogradnje.”

Nasprotno pa analitiki napovedujejo rast gradnje na Irskem (+17 odstotkov), Portugalskem (+15 odstotkov), v Španiji (+12 odstotkov) in na Slovaškem (+11 odstotkov).

“Poleg nepričakovanega zasuka obrestnih mer in rastočih stroškov gradbenih storitev, splošna negotovost glede srednjeročnega razvoja cen nepremičnin ustvarja občutek previdnosti med gradbinci in potencialnimi kupci,” dodaja Dorffmeister.

Junijska raziskava inštituta Ifo kaže na povečano pomanjkanje naročil v nemški stanovanjski gradnji. Kar 34,5 odstotka anketiranih podjetij je ocenilo, da se soočajo s pomanjkanjem naročil, kar je več kot maja, ko je ta delež znašal 33,9 odstotka.

Ugodna ponudba štiri sobnega stanovanja v Spektra Ljubljana..

 

Prejšnji članekV Sloveniji okoli 200 posameznikov z osebnim finančnim premoženjem med 20 in 100 milijoni dolarjev
Naslednji članekRusija vodi po naložbah v Črni gori v prvih petih mesecih leta