Dubaj je leta 2022 doživel izjemno uspešno leto na področju prodaje nepremičnin

23

Dubaj je leta 2022 doživel izjemno uspešno leto na področju prodaje nepremičnin, saj je bilo sklenjenih več kot 97.000 transakcij.

Nepremičninski trg v Združenih arabskih emiratih, zlasti v Dubaju, je zabeležil rekordno število transakcij v letu 2022, trend, ki naj bi se nadaljeval tudi v letu 2023.

V Dubaju je bilo leta 2022 zabeleženih več kot 97.000 transakcij v skupni vrednosti 67,38 milijard evrov.

Kljub globalnemu gospodarskemu ozadju so bogati posamezniki v zadnjih 18 mesecih še naprej vlagali v Dubaj, kar je okrepilo luksuzni segment nepremičninskega trga.

Simon Baker, izvršni direktor nepremičninske skupine Haus & Haus, je povedal za Euronews: “Lani smo opazili ogromno rast prodaje, povečanje prodaje med letoma 2021 in 2022, obseg prodaje pa se je povečal za 76%.”

Strokovnjaki za nepremičnine pravijo, da je zrelost trga povečala povpraševanje po stanovanjih, vrstnih hišah in vila naseljih, pričakujejo pa, da se bodo cene v letu 2023 povzpele nad predpandemične ravni.

Cavendish Maxwell je zbiralec podatkov in tržnih informacij s področja nepremičnin v regiji in pravi, da je odlična uspešnost trga posledica okrevanja po pandemiji.

Zhann Jochinke, direktor za tržne raziskave pri Cavendish Maxwell, je dejal: “Trg je dosegel dno konec novembra 2020. Nato je udarila pandemija, na trgu pa so se pojavili obrati, ki so jih poganjali ponovne prodaje vil in vrstnih hiš.”

Prejšnji članekAprila je bila prodaja novih stanovanj in hiš v ZDA največja v zadnjih 13 mesecih
Naslednji članekKitajska podjetja se soočajo s težavami dolgotrajnih zamud pri plačilih