Dokončan največji apartma, ki vas združi z nebeškimi lučmi

75
Najnovejši in najmodernejši apartma za opazovanje polarnega neba je odprl vrata 20.1.2017
Arhitekturno skandinavsko podjetje Snøhetta je zaključilo največji  projekt  imenovan »The 7th room”,  za  verigo drevesnih hotelov Treehotel na severu Švedske, ki ima največjo mrežo za opazovanje severnih nebesnih luči.
Deset metrov nad tlemi gozdov, v krošnji  borovcev, se  preko Laponske, reke Lule ponuja veličastni pogled na najlepše polarne luči neba.

Šest  podobnih objektov sestavljajo »Treehotel« – verigo gostoljubnih apartmajev združenih v »Treehouses«. Podjetje sta  leta 2010 ustanovila zakonca Kent in Britta Lindvall za turistično opazovanje polarnega neba.
Zoglenela »bor-kabina«, ki   temelji na tradicionali  nordijski arhitekturi, ovita okoli debla smreke, v svojem centru v terasah  omogoča gostom, da lahko spijo tudi na prostem. Baza strukture je pokrita z veliko plastjo aluminija zlita  s črno-belo podobo drevesa. Meje odprtih in zaprtih prostorov so zabrisane tako, da objekt postane del gozda. Ima tudi majhno dvigalo, ki poleg zunanjih stopnic omogoča prevoz gostov in njihove prtljage
Udobje je vrhunsko, tudi za najzahtevnejše goste.
Varnost in udobje gostov v 55 kvadratnih metrov velikem apartmaju je kot v najboljših alpskih hotelih in ponuja dovolj prostora tudi za pet oseb. Zajema dve spalnici, dnevni prostor, kopalnico in teraso. Najbolj pogumni lahko zvezde občudujejo  na prostem, v spalni vreči na terasi in se tako še bližje pomaknejo k naravi, ali pa to počno na toplem skozi strešna okna vgrajena v nagnjenem stropu.
Cena enodnevnega najema apatmaja je odvisna od letnega časa in se giblje med 1.200 in 1.500 EUR.  Poleg namestitve se je možno odločiti za različne pakete in druga doživetja, ki jih ponuja narava in tamkajšnji prijazni domačini.
Za lažjo odločitev kdaj obiskati to pravljično deželo, pa si oglejte spodnji video:

 

 

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekSeawayeve nepremičnine in blagovne znamke ponovno na dražbi
Naslednji članekVeliko zanimanje za nova stanovanja v Celovških dvorih