Cene stanovanjskih nepremičnin v EU zrasle

61

Luxembourg, 8. aprila – Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU so se v zadnjem četrtletju lani zvišale. V območju evra so se v medletni primerjavi zvišale za 5,4 odstotka, v EU pa za 5,7 odstotka. V območju z evrom gre za najvišjo rast po zadnjem četrtletju leta 2006, so sporočili iz evropskega statističnega urada Eurostat.

V primerjavi s tretjim četrtletjem so se v državah z evrom cene stanovanjskih nepremičnin zvišale za 1,4 odstotka, v uniji pa za 1,3 odstotka.

Danes objavljeni Eurostatovi podatki kažejo, da so se stanovanjske nepremičnine v Sloveniji v zadnjem trimesečju v medletni primerjavi podražile za 5,2 odstotka, v primerjavi s predhodnim četrtletjem pa za dva odstotka.

Med državami, za katere je imel Eurostat podatke, so imeli sicer najvišje letne rasti v Luksemburgu (+16,7 odstotka), na Danskem (+9,8 odstotka) in v Litvi (+9,4 odstotka).

V primerjavi z tretjim četrtletjem 2020 pa so najvišje rasti beležili na Cipru in v Luksemburgu (v obeh +4,7 odstotka), v Litvi (+3,9 odstotka) in v Estoniji (+3,8 odstotka). Padce so zabeležili le v Španiji (-0,8 odstotka) in na Madžarskem (-0,7 odstotka).

Prejšnji članekNa spletnem pogovoru poudarili nujnost sistemskih virov na stanovanjskem področju
Naslednji članekLjubljanski svetniki dali zeleno luč ustanovitvi Centra Rog

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.