Cene hiš v Angliji do novih rekordov

75

Cene hiš v Veliki Britaniji so junija dosegle nove rekorde, potem ko so Britanci v času pandemije iskali več prostora za bivanje. Rast so spodbudile tudi začasne davčne olajšave in omejene zaloge nepremičnin na trgu.

Povprečna prodajna cena je junija zrasla za 5,4 odstotka na rekordnih 230.700 funtov (270.000 evrov), sporočilo nepremičninske agencije Zoopla povzema francoska tiskovna agencija AFP. V primerjavi z letom 2007, ko so se cene nazadnje gibale pri rekordih, preden jih je zrušila finančna kriza, so bile junija letos za skoraj tretjino višje.

V omenjeni agenciji rast cen pripisujejo pandemiji covida-19, ko se je znatno povečalo delo na daljavo, Britanci pa so iskali večje domove. Na drugi strani se je zmanjšalo povpraševanje po manjših stanovanjih.

Priložnost nakupa apartmaja v termah Snovik…

“Povpraševanje po hišah še vedno presega povpraševanje po stanovanjih,” je izpostavila vodja raziskav nepremičninskega trga pri agenciji Zoopla Grainne Gilmore. Skok cen je Gilmorjeva pripisala tudi začasnim davčnim olajšavam, ki jih je tamkajšnja vlada uvedla za zagon gospodarstva po koronski krizi. Ta ukrep naj bi se iztekel septembra.

 

Prejšnji članekSklad Equinox vstopil na slovenski nepremičninski trg
Naslednji članekPospešena rast cen nepremičnin v Sloveniji

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.