Cena za del hrvaškega otoka v obliki srca poskočila za tri milijone evrov

59
Otok Galešnjak v obliki srca ima približno 142.000 kvadratnih metrov.

Cena dela znamenitega hrvaškega otoka v obliki srca Galešnjak, ki je naprodaj od minulega meseca, je zrasla z 10 na 13 milijonov evrov, piše v spletnem oglasniku hrvaškega portala Index. Otok med Turnjem in otokom Pašman je v zasebni lasti, po novem pa so naprodaj štirje namesto treh hektarov površin oz. več kot četrtina otoka.

Otok Galešnjak je v lasti več družin s Pašmana, nekatere od družin pa so se odločile za skupno prodajo svojih deležev.

“Otok v obliki srca ima približno 142.000 kvadratnih metrov. Od tega je naprodaj del z nekaj več kot 30.000 kvadratnih metrov, ki je v enem kosu in se razprostira na več kot 500 metrih obale. Dodana je bila še ena parcela in zdaj obsega več kot 40.000 kvadratnih metrov,” piše v oglasu.

Oglas še navaja, da bo kupec s to nepremičnino lahko naredil “res nekaj unikatnega”, še posebej če bo imel goste z jahtami, kot sta glasbenika Jay-Z in Beyonce, ki je na otoku enkrat praznovala svoj rojstni dan. Kot eno od možnosti omenja tudi odprtje kmetijske dejavnosti.

Po prostorskih načrtih občine Pašman, v katero katastrsko sodi Galešnjak, na otoku ni mogoče ničesar graditi, ker gre za kmetijsko zemljišče.

Galešnjaku na Hrvaškem pravijo tudi otok ljubezni, njegov obalni pas pa je dolg 1,55 kilometra.

Prejšnji članekV prodajo splitska dvorana Spaladium
Naslednji članekV ZDA najdaljši niz upadanja prodaje stanovanj v zgodovini statistike od leta 1999