Budva bo dobila Falcons, hotel s petimi zvezdicami

46
V Budvi dovoljena gradbena sezona traja le dobrih sedem mesecev.
Investicijska vrednost bodočega hotela Falcons s petimi zvezdicami v Budvi je ocenjena na 40 milijonov evrov, hotel naj bi prve goste sprejel leta 2019.

Investitor gradnje hotela je podjetje  S&I Invest iz Podgorice, ki je prejšnji teden v Podgorici vložil zahtevo za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo hotelskega kompleksa na podlagi tehnične dokumentacije, ki jo je predložil 30.12.2016 Ministrstvu za trajnostni razvoj in turizem Črna gora.

Hotel bo umeščen neposredno ob obali, v bližini budvanske pošte. Skupna bruto površina hotela skupaj s kletjo bo znašala  30.000 kvadratnih metrov, investicija pa je ocenjena na 40 milijonov evrov. Zaposlitev bo v prestižnem hotelu našlo 250 ljudi, prednost bodo imeli prebivalci Budve, nato pa drugi državljani Črne gore.

Ministrstvo bo gradbeno  dovoljenje za gradnjo hotela predvidoma izdalo do konca februarja 2017, investitor pa optimistično  načrtuje dokončanje gradnje že v letu 2019. Gre za dokaj ambiciozen načrt, saj v Budvi dovoljena gradbena sezona traja le dobrih sedem mesecev. 
Avtor arhitekturne zasnove hotela je profesor za arhitekturo Branko Mitrovic iz Univerze v Beogradu.

 

 

Prejšnji članekDržavi vsako leto več davka od pobranih najemnin
Naslednji članekHerzog & de Meuron Elbphilharmonie odprla vrata

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.