Home 24ur NOVICE SVET Berlin kupil 6000 stanovanj

Berlin kupil 6000 stanovanj

0
Berlin kupil 6000 stanovanj
Nepremičninska družba Gewobag je kupila 6000 nekdanjih socialnih stanovanj.

Nepremičninska družba Gewobag, ki je v lasti mesta Berlin, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP kupila 6000 nekdanjih socialnih stanovanj, ki so bila pozneje privatizirana. Z ukrepom, ki je mesto stal 920 milijonov evrov, želijo zajeziti rastoče cene najemnin. Poteza je zaradi visoke cene naletela na številne kritike.

Kot je poudaril berlinski župan Michael Müller, želijo z ukrepom zagotoviti stabilne najemnine in varnost najemnikov. Prebivalci Berlina se namreč že nekaj časa soočajo z enimi najvišjih cen nepremičnin in najemnin v Evropi.

Kritiki oblastem očitajo, da je vrednost posla več kot dvakrat višja od zneska, ki ga je Berlin iztržil s privatizacijo teh stanovanj, zgrajenih med letoma 1960 in 1990. Privatizacija je v mestno blagajno namreč prinesla 405 milijonov evrov.

Mnogi analitiki obenem poudarjajo, da je prodajna cena za približno desetino višja od knjigovodske vrednosti stanovanj. “Gre za visoko ceno za nepremičnine nižje kakovosti,” je po poročanju Bloomberga opozoril analitik Thomas Rothäusler.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti