Uspešna predstavitev Slovenije na MIPIM 2017

53
Po mnenju večine obiskovalcev je Ljubljana oziroma Slovenija imela najbolj privalčen razstavni prostor. Foto: Ema Kondic

V Cannesu se je v znamenitem Palais des Festivals zaključil mednarodni investicijsko-nepremičninski sejem MIPIM. Na sejmu se je predstavilo več kot 2.600 razstavljavcev, investitorjev, finančnih institucij, ponudnikov storitev na področju upravljanja nepremičnin, ponudnikov arhitekturnih, projektantskih in gradbenih storitev, predstavnikov lokalnih skupnosti, hotelskih verig, nepremičninskih družb, investicijskih skladov in drugih.

Razstavljavci iz 90 držav so predstavili preko 1.000 različnih projektov nepremičnin stanovanjske, poslovne in mešane namembnosti, industrijskih, športnih in turističnih objektov ter z zdravstvom povezanih projektov. Organizatorji so v času sejma pripravili več kot 100 konferenc, kjer so se predstavili številni strokovnjaki s področja nepremičnin, ter več kot 150 družabnih dogodkov, namenjenih ustvarjanju stikov med zainteresiranimi strankami. Vzdušje na sejmu je bilo zelo pozitivno in tako razstavljavci kot obiskovalci so obljubljali, da se nam na področju nepremičnin obeta svetla prihodnost.

V Cannes je odpotovala tudi delegacija Spirita, ki je na atraktivnem paviljonu s posnetkom Prešernovega trga skupaj z Mestno občino Ljubljana predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije pod geslom »InvestSlovenia – Green. Creative. Smart.« Obiskovalci so se v sodobni 3D tehniki lahko sprehodili skozi lepote glavnega mesta in sedem zanimivih nepremičninskih projektov (Emonika Center, Tobačna mesto, Šumi, Žitna vrata, geriatrični center, naselje v Kamni Gorici, center Stožice).

Boštjan Blatnik iz agencije ABC NEPREMICNINE je predstavljal nepremičnine v lasti DUTB. Foto: Ema Kondic

Kot edini predstavnik in razstavljalec slovenskega gospodarstva iz Slovenije se je sejma v okviru Mednarodne nepremičninske federacije FIABCI udeležila nepremičninska agencija ABC NEPREMIČNINE, ki se je predstavila v paviljonu FIABCI Europe. Prikazali so veliko zanimivih večjih nepremičninskih projektov v lasti DUTB, projekt Tobačna mesto Ljubljana  in predstavili mednarodni dogodek »Nepremičninske priložnosti v Sloveniji«, ki bo od 11. do 13. septembra 2017 potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani. Boštjan Blatnik iz ABC NEPREMIČNIN, pa je bil izbran tudi za intervju v 4. številki revije mipim.NEWS, ki je tokrat s tem prispevkom prvič v zgodovini tega največjega in najprestižnejšega nepremičninskega sejma na svetu gostila predstavnika iz Slovenije.

Posamezne predstavitve tujih projektov na MIPIM 2017 si lahko ogledate spodaj, vsaki dan bomo objavili oziroma dodali novo:

MIPIM 2017 – Dubai holding predstavil 101 HAMDEN AVENUE

MIPIM 2017: V bližini raja se nahaja Klekovača in bodoči turistični center

MIPIM 2017: Nizozemska tvori eno najbolj inovativnih regij v Evropi

Pripravila: Neja Orelj

Neja Orelj, mag. ekonomskih znanosti

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekSlovenija je prevzela šest diplomatsko-konzularnih predstavništev
Naslednji članekMIPIM 2017 – Dubai holding predstavil 101 HAMDEN AVENUE