Divača – lepota življenja na Krasu vabi z novimi hišami

1192
Priložnost ugodnega nakupa prikupnih kraških hiš, ki si jih lahko uredite po svojem okusu.

Slikovito kraško naselje z nekaj manj kot 2.000 prebivalci je urbano središče istoimenske občine in najpomembnejše prometno središče na Krasu. S svojo izjemno lego na zakraseli planoti na prehodu od morja v hribovito notranjost ponuja ugodno klimo za vsakodnevno življenje ali preživljanje prostega časa.

Prepoznavnost kraja nam odprejoveličastne Škocjanske jame, vpisane na seznam svetovne dediščine Unesco, pa Kačno in Divaško jamo, slikovite udornice, vrtače, škrapelje in žlebiče, ki jih voda počasi dolbe na poti v podzemlje. Pravo nasprotje so zeleni, gozdnati hribi Srenožeških brd, čudovita Vremščica in Brkini, ki s svojo razgibanostjo obrobljajo planoto.

Škocjanske jame so sistem vodnih jam, skozi katerega teče reka Reka in so edini spomenik v Sloveniji, vpisan v UNESCO svetovno dediščino.

Skozi Divačo pelje železniška proga Ljubljana – Sežana z odcepom proti Kopru in Puli. Le 2 kilometra je oddaljen avtocestni odcep, ki vas v 45 minutah pripelje do Ljubljane in v 25 minutah do Kopra. V Divači se nahajajo osnovna šola Bogomirja Magajne, vrtec Divača, Kosovelova knjižnica, zdravstvena postaja, lekarna, pošta banka, bencinska črpalka in številne trgovine.

Divača se lahko pohvali z bogato kulturno tradicijo. V severovzhodnem delu kraja stoji župnijska cerkev sv. Antona Puščavnika iz leta 1603. Primer kraške arhitekture je dobro ohranjena Škrateljnova hiša iz 17. stoletja, v kateri domuje Muzej slovenskih filmskih igralcev. Okoli udornice Risnik, ki je naravovarstveno zavarovana, je speljana Krasoslovna učna pot. V Divači sta se rodila prva slovenska filmska igralka Ida Kravanja – Ita Rina (19071979) in matematik Alojzij Vadnal (19101987).

Na samem robu Divače v smeri proti Risniku v lepem in urejenem Gabrovem naselju, je naprodaj 14 vrstnih hiš. Hiše so izdelane do III. podaljšane gradbene faze, z dokončano zunanjostjo, v notranjosti je potrebno izvesti zaključna dela. Hiše so razporejene v tri strnjene nize in se odlikujejo s kraško arhitekturo. Večina hiš je etažnosti P+1+M, nekatere pa P+1. Vsaki hiši pripadajo terasa, atrij, zunanja shramba ter dve parkirni mesti pred vhodom. V hišah so elektroinstalacije, vodovodna napeljava ter optika. Ogrevanje je predvideno s plinom iz sosednjih plinohramov. Dostop do hiš je urejen s Ceste v Gabrovo naselje in Ceste v zeleni gaj. Prodajne cene hiš znašajo od 740 do 875 EUR na m2 neto tlorisne površine z vključenim DDV. Priložnost ugodnega nakupa prikupnih kraških hiš, ki si jih lahko uredite po svojem okusu in si v njih zagotovite kakovostno vsakodnevno bivanje ali počitniško domovanje v slikovitem kraškem okolju, ki je le pol ure vožnje oddaljen do Ljubljane in 15 minut do morja.

Informacije: Boštjan Blatnik, ABC NEPREMIČNINE  d.o.o.

Boštjan Blatnik, ABC NEPREMIČNINE d.o.o.

Pregled ponudbe rabljenih stanovanj na slovenski obali

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Abanka
LON
Banka Koper
NLB Vita
AS
KPMG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here